Szijjártó Péter lemond

Szijjártó Péter
Szijjártó Péter
Ezt a Kisalföld szerdai számának adott interjújában jelentette be a politikus.

A győri közgyűlés frakcióvezetői posztjáról azért mond le, mert minden eddiginél intenzívebb belpolitikai helyzetre számíthatnak, s ez jóval nagyobb terhet rak rá, “mint a Fidesz elnökének közvetlen munkatársára, valamint a legnagyobb támogatottsággal rendelkező párt kommunikációjának irányítójára”.

Az interjúban  Szijjártó Péter  emlékeztetett arra, hogy egy évre vállalta a győri közgyűlésben a Fidesz-KDNP frakciójának vezetését tavaly ősszel, miután az önkormányzati választásokon a Fidesz Győrött  “történelmi győzelmet aratott”.Az elmúlt 10 hónap mérlegét megvonva a politikus kijelentette: a város vezetésében kezdők voltak, bele kellett tanulni, a frakciónak össze kellett rázódni, miközben mindennap új helyzetekkel találták szembe magukat. “Nyilvánvalóan lehetett volna egy csomó dolgot jobban, gyorsabban, ügyesebben csinálni.

Szégyenkeznivalónk azonban nincs” – mondta.Nem cáfolta, hogy az elmúlt időszakban voltak viták a polgármester és a frakció között. Ezek azonban – mutatott rá – előremutató viták voltak, vagy éppen abból adódtak, hogy tanulni kellett a városvezetést. Szijjártó Péter a legnagyobb sikernek azt tartja, hogy a fideszes városvezetés elindította a Széchenyi tér felújítását és a marcalvárosi uszodafejlesztést, amit “16 éve minden városvezetés a zászlajára tűzött, csak nem lett belőlük semmi”.

Kapcsolódó cikkek