Szijjártó Péter a bolgár miniszterelnök-helyettessel tárgyalt

Varsó, 2018. szeptember 4. A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által közzétett képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (b), valamint Valeri Szimeonov bolgár miniszterelnök-helyettes kezet fog a krynicai gazdaságpolitikai fórumon a lengyelországi Krynica-Zdrójban 2018. szeptember 4-én.
Varsó, 2018. szeptember 4. A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által közzétett képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (b), valamint Valeri Szimeonov bolgár miniszterelnök-helyettes kezet fog a krynicai gazdaságpolitikai fórumon a lengyelországi Krynica-Zdrójban 2018. szeptember 4-én. - © MTI Fotó: Kkm
Budapest – Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a migrációról és a demográfiai folyamatokról tárgyalt Valeri Szimeonov bolgár miniszterelnök-helyettessel a lengyelországi Krynicában – közölte a a Külgazdasági és Külügyminisztérium kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint megvitatták az Európai Unió előtt álló migrációs kihívást. Egyetértettek abban, hogy az EU-nak képesnek kell lennie saját határainak megvédésére, ahogy Bulgária és Magyarország is teszi.

Azt írták, egyetértés volt abban is, hogy korunk egyik legjelentősebb kihívása a demográfiai folyamatokhoz kapcsolódik.

Bulgária és Magyarország is számos intézkedést hozott a népességfogyás megállításáért, és azért, hogy a családok több gyereket tudjanak vállalni – áll a közleményben.

-MTI-