PR cikk

2020.02.07. 12:43

Így bulizhat együtt az egész család farsangkor

A farsangot alapvetően a gyerekek ünnepeként tartjuk számon, pedig tulajdonképpen a felnőttek is legalább annyira élvezhetik ezt a napot.

A legfontosabb, hogy olyan ételek és programok legyenek, amelyeket mindenki együtt tud élvezni. Néhány király kiegészítő, pár álarc, maszk, jelmez és díszítés segítségével pedig a délután felejthetetlen emlékké válik majd. Mindenkinek mások persze az igényei így sorainkat kiinduló pontnak tekintsd. Nyugodtan alakíts át vagy tegyél hozzá az ötleteinkhez.

Farsangi ételek és italok

Nincs is farsang farsangi fánk nélkül! Nincs recepted? Mi megosztjuk veled a legegyszerűbb farsangi fánk receptjét:

  • 30dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 3 evőkanál cukor
  • 5dkg porcukor (vagy vaníliás cukor)
  • 2 doboz natúr joghurt
  • fél csomag sütőpor
  • Az elkészítése se nehéz, egyszerűen keverd csomómentesre a joghurtot, a lisztet, mind a két a cukrot és a két tojást, majd add hozzá a masszához a sütőport is. Formázz nagyobb gombócokat, majd ezeket dobd forró olajba. A fánk általában magától megfordítja magát az olajban. Ha elkészült, cukormázzal, porcukorral vagy lekvárral díszítsd. Egyszerű, de finom recept ez, ráadásul mellé már csak néhány üdítőt és szendvicset kell tálalni!

    Érdemes a felnőtt alkoholos italok gyermek verzióját is felszolgálni, a sangriát és a pezsgőt például egészen könnyedén lehet alkoholmentesen is prezentálni.

    Jelmezek kicsiknek és nagyoknak

    Fontos, hogy az ünneplésből ne csak a gyerekek vegyék ki a részüket. Jelenjen meg mindenki jelmezben! A programok között szerepelhet jelmezverseny a gyerekeknek és a szülőknek is külön, ahol egymást pontozhatjátok.

    A jelmezek megmutatása mellett persze nem csak ez lehet jó program. Az Activity és a karaoke is mókás szórakozás lehet az egész családnak. Hogy lehet mindez még jobb? Ha áthívtok néhány barátot, hiszen többen minden buli jobb!

    Ha sokan vagytok, akkor akár több csapat is versenyezhet egymás ellen, ráadásul elő lehet venni izgalmasabb társasokat is.

    Zene nélkül persze egy buli sem buli, tehát ha igazán jól akartok szórakozni, akkor rendezzetek egy diszkót is! Ha a buli kicsit alábbhagyna, kérjétek meg a vendégeket, hogy mindenki tegye be a kedvenc számát, ez mindig segít feldobni a hangulatot.

    A leglényegesebbet pedig a végére hagytuk

    Egy buli sem lehet az igazi a megfelelő díszek nélkül! Ha nem dekorálod ki a lakást, akkor bizony elég lapos buli elé néztek, hiába finomak a fánkok és vannak betervezve jó programok. Ha szeretnétek rövid időre csak felnőttek között maradni, azt is könnyedén megoldhatjátok: egyszerűen legyen a bulinak két helyszíne! A gyerkőc szobába is be lehet vinni külön enni-innivalót a két bulit pedig csak addig “kell” összekötni, amíg tart a jelmezverseny.

     

    (PR cikk)

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!