Aluinvent-DVTK

2020.01.13. 15:00

Idegenben nyert rangadót a DVTK

A dobogóért vívott harcban nagyot lépett előre riválisával szemben a diósgyőri kosárcsapat.

Berecz Csaba

Walker-Kimbrogh (a labdával) a mezőny legeredményesebbje volt

Forrás: ÉM

A női kosárlabda NB I 15. fordulójának rangadóját vasárnap délután Szekszárdon játszották, ahol helyi AKSC vendége volt az Aluinvent-DVTK együttese.

Jó kezdés

Kányási kezdte a gólgyártást, Walker-Kimbrough folytatta, hazai részről McCall válaszolt, majd jött Goree triplája. Ezt követően ismét utóbbi kosaras következett, újabb három ponttal, ám ezt már egy faultos kosárral érte el (2-10). A vendég játékosok alig hibáztak dobásban, és a lepattanókat is jól szedték, így a Szekszárdnak kellett kapaszkodnia (9-14). Dojkic találata után már csak triplányi volt a vendégek előnye, de aztán Walker-Kimbrough is faultos kombinációban volt eredményes, majd a csereként beállt Pusztai szerzett gyors egymásutánban két gólt (11-21). Az első játékrész utolsó két percében a hazaiak elsősorban azért küzdöttek, hogy tízen belülre jöjjenek, ami ugyan sikerült nekik, de nem voltak boldogok (17-26).

A második menet elején a hazaiak jobban figyeltek a lepattanókra, és igyekeztek a DVTK ebbéli egyeduralmát megtörni. Az első játékrészben szuperül dobó vendégek egy picit pontatlanabbul céloztak, de az előnyüket így is tartották, a 14. perc végén Skoric volt eredményes (23-31). Innentől kezdve egy ideig hol 6, hol pedig 8 pont előnnyel állt jobban a Diósgyőr. A piros-fehérek kontroll alatt tartották a találkozót, és a 18. minutára a jól teljesítő Walker-Kimbrough büntetőivel ismét kétszámjegyű előnyt hoztak össze (29-39). A negyed hajrájában mindössze az rontotta a diósgyőriek szép összképét, hogy Stúder Á. bevágta saját maga és csapata második tripláját, ezzel a tolnaiak 7-re jöttek fel (36-43).

Medgyessy triplái

Fordulás után Theodoreán szerezte az első találatot, majd a 22. perc végén Krnjic gólja után ismét egy triplányi volt a különbség a két fél között (42-45). Erre Medgyessy egy hármassal felelt, majd Pusztai újabb sikeres középtávoliját követően Morrison is megszerezte első akciógólját ezen a meccsen (42-52). De nem azért, mert nem ment neki ezen a napon, hanem mert ez volt a második dobása, úgy tűnt, hogy ezúttal a palánk alatti védekezés a fő feladata. A 26. percben Walker-Kimbrough átlépte a húsz pontot, és az ezt követő duplája után hazai időkérés volt műsoron (48-60). A játékrész hajrájában három ponttal tudta csökkenteni a hátrányát a Szekszárd, vagyis a Diósgyőr 9 pontos fórral várhatta a záró etapot (58-67).

A 31. percben Medgyessy fél percen belül két hárompontos süllyesztett el a hazai gyűrűben, nagyot lökve ezen a DVTK-n, a győzelem felé vezető úton (58-73). Erre szekszárdi oldalról időkérés volt a válasz, de éppen időből volt a kevés a kék-fehérek számára. Ettől függetlenül megpróbálták a lehetetlent, de nem jártak sikerrel. A vendégek változatlanul magabiztosan játszottak, és bár a szekszárdiak az egyetlen lehetséges forgatókönyvet vették elő, és ráálltak a hárompontosokra, amiből néhány célba talált, de ez arra nem volt elég, hogy beérjék a Diósgyőrt.


AKSC Szekszárd – Aluinvent-DVTK 79-84 (17-26, 19-17, 22-24, 21-17)

Szekszárd, 1200 néző. V: Tőzsér, Csabai-Kaskötő, Kulcsár

AKSC Szekszárd: Dojkic (7), Miklós M. (-), Theodoreán (2), Ruzicková (4), MCCALL (23/6). Csere: KRNJIC (12), STUDER Á. (15/9), Marshall (14), Kiss V. (-), Vincze N. (1), Bálint R. (1). Vezetőedző: Djokic Zeljko

Aluinvent-DVTK: MEDGYESSY (12/12), Kányási (5/3), WALKER-KIMBROUGH (27), GOREE (12/3), Morrison (3). Csere: PUSZTAI (12), Szűcs R. (-), Skoric (11), Zele (2). Vezetőedző: Cziczás László

Kipontozódott: Goree a 40. percben.

Djokic Zeljko: – Nem gondoltam, hogy ilyen gyengén fogunk játszani. Nagyon rossz döntéseket hozunk a pályán, így nehéz egy ilyen masszív csapat ellen jól játszani, mint a DVTK. Nem voltak gólpasszaink, a lepattanókért folytatott harcban folyamatosan alulmaradtunk. Walkeren nagyon rosszul védekeztünk, és az első félidőben a DVTK már tapasztalt U20-as játékosai is sokkal jobbak voltak a mi fiataljainknál. Nem volt meg a szokásos csapatjátékunk, ami meg szokta hozni a sikert. Az utolsó három percre ébredtünk fel, ha az elején is így kezdtünk volna, egész más lett volna játék képe.

Cziczás László: – Nagyon szépen köszönjük annak a több tucat szurkolónak, aki áldozott arra, hogy elutazzon ide, nagyon sokat hozzátettek ahhoz, hogy a győzelmet megszerezzük. A másik az, hogy a játékosok átérezték ennek a meccsnek a súlyát, úgy álltak hozzá ehhez a mérkőzéshez, ahogy egy rangadóhoz kell. Most mindenki nagyon boldog, de a hét végén egy újabb nagyon fontos bajnoki, a Zalaegerszeg elleni találkozó vár ránk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában