Friss hírek

2007.12.28. 15:41

Eltemették Bhuttot, eddig 32 halott a pakisztáni zavargásokban

<p>Eltemették Benhazir Bhutto volt pakisztáni miniszterelnököt pénteken, miután egy merénylő agyonlőtte az asszonyt egy választási gyűlésen csütörtökön. Pakisztánban legkevesebb 32 ember vesztette életét a merénylet után kitört zavargásokban.</p>

Bhuttót szindh tartományban, családja sírboltjába temették, Ghari Khuda Baksh faluban. A meggyilkolt politikus férje zokogva kísérte felesége koporsóját a temetésre összegyűlt tömegen át. Fiuk, Bilawal, sokkos állapotba került a szertartáson - jelentette az AFP francia hírügynökség.

A temetésre többszázezer ember gyűlt össze, a gyászolók Istent dicsőítették és a pakisztáni elnök, Pervez Musarraf felelősségre vonását követelték. Az AFP helyszíni tudósítójának több gyászoló azt mondta, hogy árvának érzi magát Bhutto asszony meggyilkolása után, akit sokan Pakisztán igazi vezetőjének tartottak.

A pakisztáni hatóságok péntek délutáni adatai szerint eddig legkevesebb 32 ember vesztette életét a zavargásokban. A nyugat-barát Benhazir Bhutto hívei kormányépületeket és rendőrörsöket támadtak meg országszerte, miután egy merénylő agyonlőtte az asszonyt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!