Szijjártó: Családi okok miatt nem ment Orbán

Budapest, Brüsszel – Egyszerű butaságnak nevezte Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője a Vasárnapi Hírek címoldalán megjelent híreket, amely szerint Orbán Viktor azért nem vett részt az Európai Néppárt csúcsértekezletén, mert európai vezetők bírálatától tartott.

Az egyik lap értesülése szerint több európai politikai vezetőt aggaszt a magyar politikus populizmusa, összejátszása a szélsőjobboldalallal, és a kormánnyal szembeni “totális konfrontációja”. Az újság azt írja, hogy Angela Merkel német kancellár – bár tapintatosan – többször bírálta Orbán politizálását.

A Fidesz szóvivője hozzátette, hogy Orbán Viktor az Európai Néppárt transzatlanti kapcsolatokért felelős alelnökeként rendszeresen részt vesz a néppárt csúcsértekezletein. Szijjártó meglismételte korábbi közlésüket, hogy ezen a héten váratlan családi esemény miatt nem tudott megjelenni. A váratlan családi esemény részleteiről Szijjártó Péter továbbra sem árult el részleteket. “Az, ami a Vasárnapi Hírek címoldalán áll, egyszerűen butaság” – tette hozzá Szijjártó Péter.