Szijjártó: Családi okok miatt nem ment Brüsszelbe Orbán

Egyszerű butaságnak nevezte Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője a Vasárnapi Hírek címoldalán megjelent híreket, amely szerint Orbán Viktor azért nem vett részt az Európai Néppárt csúcsértekezletén, mert európai vezetők bírálatától tartott.

A lap értesülése szerint több európai politikai vezetőt aggaszt a magyar politikus populizmusa, összejátszása a szélsőjobboldalallal, és a kormánnyal szembeni “totális konfrontációja”. Az újság azt írja, hogy Angela Merkel német kancellár – bár tapintatosan – többször bírálta Orbán politizálását.

A Fidesz szóvivője hozzátette, hogy Orbán Viktor az Európai Néppárt transzatlanti kapcsolatokért felelős alelnökeként rendszeresen részt vesz a néppárt csúcsértekezletein. Szíjjártó meglismételte korábbi közlésüket, hogy ezen a héten váratlan családi esemény miatt nem tudott megjelenni. A váratlan családi esemény részleteiről Szijjártó Péter továbbra sem árult el részleteket. “Az, ami a Vasárnapi Hírek címoldalán áll, egyszerűen butaság” – tette hozzá Szijjártó Péter.