Szijjártó: Az MSZP a kudarcot vallott gazdasápolitikát folytatja, a Fidesz a növekedés a munkahelyteremtés útjára lépett

Az MSZP gazdaságpolitikája kudarcot vallott, ezzel szemben a Fidesz a munkahelyteremtés, a gazdasági növekedés útjára lépett – reagált Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője Mesterházy Attila hétfői kijelentésére. Az MSZP elnöke hétfőn ugyanis többek között arra utalt, hogy a Fidesz-kormány ezer milliárd forintnyi forrást kíván kivonni a költségvetésből és megszorításokra készül. Szijjártó Péter kijelentette: a megszorítás kifejezés csak az MSZP szótárában szerepel, a Fidesznél nem hangzott el.

Szijjártó Péter hangsúlyozta: Orbán Viktor a hétvégi kötcsei találkozón hármas feladatot fogalmazott meg. Egyrészt a polgári középosztály és a bizonytalan helyzetbe került, szegényebb rétegek szövetségének fenntartását. Másrészt a magyar gazdaság teljes átalakírtását, növekedésre való átállítását, ami többek között az egymillió munkahely megteremtéséről is szól. Valamint a kormányfő fontos feladatként fogalmazta meg a kilábalást a Gyurcsány-korszak során felhalmozódott adósságcsapdából.

A tájékoztatón is idézték azokat a sajtóinformációkat, miszerint Kötcsén a miniszterelnök azt mondta: a következő két-három év alatt “ezermilliárdszám” kell forrásokat kivonni a gazdaságból. A kérdésre, miszerint kiket érinthet ez, Szijjártó Péter megismételte: fontos feladat kihozni a gazdaságot a Gyurcsány korszak során felhalmozódott adósságcsapdából.

Szijjártó Péternek a múlt helyett inkább a jelenre kellene koncentrálnia, vagyis arra a másfél millió devizahiteles magyar emberre, aki miatta és a Fidesz-kormány miatt került lehetetlen helyzetbe – reagált közleményében az MSZP a miniszterelnök szóvivőjének kijelentéseire. Török Zsolt, az ellenzéki párt szóvivője felhívta a figyelmet: az, hogy Szijjártó Péter nem cáfolta a Népszabadság értesülését, miszerint a kormány ezermilliárdokat fog elvonni a magyar gazdaságból, minden szónál többet mond “a hazugságok százaira építő Orbán-kormányról”.