Szijjártó: az egészségügy a nyerészkedés terepe

A keddi koalíciós egyeztetésen kiderült, hogy a hazai egészségügy nem a gyógyítás, hanem a nyerészkedés terepe – közölte Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője szerdai sajtótájékoztatóján. Az ellenzék szerint a regionális biztosítókról szóló megbeszélés fő témája az volt, hogy ki hogyan tudná rátenni a kezét az egészségbiztosítási kassza milliárdjaira, nem pedig az, hogyan lehetne megállítani a kormány “egészségügyi ámokfutását”, ami bizonytalanságot szül az ágazatban – hangsúlyozta a politikus.

A Fidesz elfogadhatatlannak tartja, hogy az egészségügyi ellátás néhány ember kiváltsága legyen – pedig az 250 milliárd forintos pénzkivonás, a csökkenő ágyszámok és a megszűnő osztályok miatt nemcsak a szolgáltatás válik egyre nehezebben elérhetővé, de lassan az egész rendszer az összeomlás szélén áll – közölte Szijjártó.

Egy felelős kormánynak szembe kell néznie a problémákkal, összegezni a tanulságot és vissza kellene vonni az intézkedéseket, amelyek lehetetlen helyzetbe hozták az egészségügyet – hangsúlyozta