Friss hírek

2009.07.07. 20:40

Álvízórások próbálkoznak Békésben - hoppon maradtak

<p>Kötelező csatorna tisztítás ürügyén próbáltak pénzt kicsalni álvízórások egy fogyasztótól Békéscsabán. A két kocsival, kisbusszal, kisteherautóval érkező nyolcfős brigád méterenként 2700 forintot kért volna a csatornatisztításért. A vízmű feljelentést tett, kiderült, hogy nemcsak Békéscsabán próbálkoztak hasonló módszerrel a csalók.</p>

Békéscsabán hoppon maradtak a csalók, a fogyasztó sokallotta ugyanis a 2700 forintos méterenkénti díjat, inkább nem fizettek és elküldték az álvizeseket. A békéscsabai eset kapcsán kiderült: másfél hónapja Csongrád és Békés megyében is próbálkoztak hasonló módszerrel a csalók, eddig sikertelenül. A vízmű az esetek miatt feljelentést tett.

A vízművek csak telekhatáron kívül végez karbantartást, portán belülre a fogyasztó kérésére mennek - mondta Krisztován Anna, a Békés Megyei Vízművek sajtómunkatársa. Hozzátette: a vízművek járművein és a dolgozók munkaruháin rajta van a cég jelzése, emellett külön igazolványuk van, amelyet kötelesek felmutatni a fogyasztó kérésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!