Szijjártó: A Jobbik képviselőinek alaposabban kellene tanulmányozniuk a benyújtott törvényjavaslatokat

Szerepel a kormány előterjesztésében az a javaslat, hogy minden magyar adófizető a személyi jövedelemadójának egy százalékát az iszapkatasztrófa károsultjainak megsegítését célzó Magyar Kármentő Alapba ajánlhassa fel.

A miniszterelnök szóvivője arra reagált így, hogy a Jobbik hétfőn közölte: törvénymódosító javaslatot nyújt be a parlamentnek annak érdekében, hogy a vörösiszap-kárelhárításra is felajánlható legyen a személyi jövedelemadó egy százaléka.

Bertha Szilvia, a Jobbik országgyűlési képviselője sajtótájékoztatóján azt mondta: pártja még hétfőn törvénymódosító javaslatot nyújt be a parlamentnek annak érdekében, hogy külön, a vörösiszap-kárelhárításra is felajánlható legyen a személyi jövedelemadó egy százaléka. Az ellenzéki politikus szerint ha ez a tétel a költségvetés kiemelt előirányzata lenne, akkor félmillió adófizető 3 milliárd forintjával járulhatna hozzá a kárenyhítéshez.

Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője – a Független Hírügynökséghez eljuttatott közleményében – azt közölte, hogy a kormány előterjesztése tartalmazza azt a javaslatot, hogy minden magyar adófizető a személyi jövedelemadójának egy százalékát az iszapkatasztrófa károsultjainak megsegítését és a tragédia által sújtott térség helyreállítását célzó Magyar Kármentő Alap számára ajánlhassa fel. Szerinte a Jobbik képviselőinek kissé alaposabban kellene tanulmányozniuk a benyújtott törvényjavaslatokat.További hírek a Magyarország kategóriából