Szigporúbb ellenőrzésre számíthatnak a "benzinezők" a magyar-ukrán határszakaszon

Új számítógépes rendszert vezetett be szeptember elsején a magyar-ukrán határszakasz átkelőhelyein a Vám- és Pénzügyőrség.

A testület munkatársai ennek segítségével szeretnék fokozottan ellenőrizni egyebek mellett a vámmentes üzemanyag-behozatalt – tudatta közleményben a Független Hírügynökséggel Sipos Jenő, a VPOP Országos Parancsnokságának szóvivője.

Az új informatikai rendszer különböző kockázati szintekre osztja az államhatáron átlépőket, mivel az utóbbi időszak ellenőrzési tapasztalatai szerint megnőtt azoknak az utasoknak a száma, akik a vámmentesen behozott üzemanyagot itthon jogellenesen értékesítik. Ennek megfelelően előfordulhat, hogy azok utasok, akiket a rendszer magas kockázati szintűnek értékel és kiválaszt szigorított ellenőrzésre, így hosszabb ügyintézési időre és várakozásra számíthatnak határátlépéskor. A közlemény szerint a szigorított ellenőrzés elsősorban a gyakori határátlépőket érintheti.

– Független Hírügynökség –

 0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdet�s