Szigorú büntetés: nem tartotta be a távoltartó határozatot, 45 nap elzárást kapott

Kazincbarcika – Távoltartó határozat szabályainak megszegése miatt 45 nap elzárást kapott egy kazincbarcikai férfi. Az elítélt bántalmazta is a feleségét, ezért külön eljárás indult ellene.

A 46 éves férfi egy szóváltást követően bántalmazta volt feleségét annak munkahelyén még január hatodikán. A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság előterjesztése alapján a bíróság gyorsított eljárás keretében tárgyalta az ügyet. Ennek eredményeként 30 napos időtartamra megelőző távoltartást rendeltek el a férfival szemben – közölte Egyedné Novodonszki Éva, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Az asszony azonban január 24-én újabb bejelentést tett, azt állította, hogy volt férje az utcán ismét bántalmazta. Mivel a férfi ezzel a megelőző távoltartási határozatban foglaltakat megszegte, a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság szabálysértési őrizetbe vette. A bántalmazás miatt külön büntetőeljárás indult ellene. A bíróság gyorsított eljárás keretében a 46 éves férfival szemben 45 nap büntetés-végrehajtási intézetben letöltendő elzárást szabott ki – fűzte hozzá a szóvivő.

– Független Hírügynökség –Sporthírek