Szigorítják az ellenőrzéseket

Nyíregyháza – Eddig több tízmillió forint többletbevételt köszönhet a BKV a március elején megkezdett nagyszabású ellenőrzési akciónak. Az ellenőrök azonban nem győzik a sok munkát, ezért újakat vesznek fel.

A jegyvásárlást is fejlesztik a jövőben, hogy akár mobiltelefonon lehessen tikettet váltani. Az illetékesektől arra kérünk válaszokat, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is várhatók-e szigorúbb ellenőrzések az autóbuszokon, és tervezik-e a mobiltelefonos jegyvásárlás bevezetését nálunk is.

– Az ellenőrzési rendszerünket mi is szigorítani szeretnénk, hogy a kieső bevételi forrásainkat ellensúlyozzuk. Az ellenőrök számát nem bővítjük, hanem munkájuk hatékonyságát növeljük.

– Emellett a gépjárművezetőink is fokozottabban figyelik majd, hogy az utasok rendelkeznek-e érvényes menetjeggyel és bérlettel, és hogy azokat ki is lyukasztják-e. Ezúton hívnám fel a figyelmet arra, hogy az utasok a felszálláshoz az első ajtót vegyék igénybe a leszállás, pedig a hátsó ajtókon történjen. Így biztosítható az autóbusz belsejében a kedvezőbb utasáramlás, valamint a buszok a megállóban is kevesebb ideig tartózkodnának.

A menetjegyek döntő hányadát a megbízott árusító helyeken, vagyis boltokban, trafikokban vásárolják az ügyfelek, s eddig nem érkezett panasz, amely ennek a rendszernek a hibáit mutatná – mondta el Danku Andor helyi személyforgalmi üzletág vezető. A mobiltelefonos menetjegyvásárlást, nem tervezzük bevezetni, ugyanis arra még nem készültünk fel.