Szigor

Akt.:
Obama nagy horderejű bejelentést tett
Obama nagy horderejű bejelentést tett - © Fotó: abcnews.go.comabcnews.go.com
Amerikában évente több tízezren esnek áldozatul fegyveres támadásoknak – Barack Obama megelégelte. Kolodzey Tamás jegyzete.

Az Egyesült Államokban szinte mindent szabad. Arrafelé úgy mondják, náluk ez is, az is privilégium. A kivételek közé tartozik az adócsalás, és az elnök életére sem lehet törni, ezeket a legsúlyosabban büntetik. A tengerentúlon az alkotmányba foglalt jog lehetővé teszi a fegyverviselést, és ezt még annak tudatában sem csorbítják, hogy arrafelé évente több tízezren esnek fegyveres támadások áldozatául.

Ezt elégelte meg Barack Obama: a mandátuma végéhez közeledő elnök most hozott rendeletet az emberéletek kioltására alkalmas eszközök forgalmazásáról és viseléséről. A világ legnagyobb hatalmú politikusa a kongresszus ellenállását megkerülve döntött arról, a fegyverviselést engedélykötelessé teszi.

Sokak szerint ezzel elkésett, és így akarja emlékezetessé tenni nyolcesztendős elnökösködését, mások bátorságáért dicsérik, és azt mondják, hogy jobb későn, mint soha. Akár így, akár úgy, tény: a nagy hord­erejű bejelentésre a választás évében került sor, ennek jegyében a hatalmon lévők ujjonganak, az ellenzékiek meg elleneznek.

Az elnöki beszéd egyébként engem is megindított, ugyanis most láttam először sírni az afroamerikai államfőt, aki máris igazolva látja saját döntését, hiszen éppen most akarták fegyveresen elrabolni a kutyáját. Szóval ez Amerika, ahol minden előfordulhat.

Kolodzey Tamás0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdet�s