Sziget – Rekordot dönthet idén a házasságkötések száma a Szigeten

Akt.:
A házasságkötő sátor az elmúlt években rendre az egyik legkedveltebb helyszínnek számított a Szigeten, ez idén sincs másképp. Egy rövid ceremónia és egy ajándék oklevél várja most is azokat a párokat, akik a fesztivál ideje alatt szeretnének egybekelni, természetesen nem hivatalos formában, inkább csak a móka kedvéért. Folyamatosan áll a sor a sátor előtt…

„Naponta 200-250 párt adunk össze, a teljes fesztivál ideje alatt több mint háromezren fordulnak meg nálunk” – nyilatkozta az egyik szervező. A párok 80%-a külföldi, leginkább franciák, hollandok, írek és németek keresik fel a sátort.

A szervezők szerint már az első néhány nap után is látszik, hogy idén a fiatalok mellett a 30-40 évesek is felfedezték maguknak ezt a romantikus helyszínt. „Az imént járt nálunk egy pár, akik a 15. éves házassági évfordulójukat pecsételték meg egy Szigetes házasságkötéssel, tegnap pedig egy lányról és egy fiúról derült ki, hogy aznap délelőtt tudták meg, hogy babát várnak, így náluk dupla volt az öröm.”

Akkor sem esnek pánikba a szervezők, ha az egyik fél nincs jelen, 2015-ben már nem jelenthet problémát a távházasságkötés sem. Egyre gyakrabban előfordul ugyanis, hogy csak a pár egyik fele van fizikailag jelen a Randivonal Házasságkötő sátorban, a másik fél pedig Skype-on, külföldről jelentkezik be és mondja ki a boldogító igent.

„Vannak, akik nagyon komolyan veszik, esküvői ruhába öltözve, násznéppel érkeznek, mondhatjuk tehát, hogy igazi intézménnyé váltunk az évek alatt” – tette hozzá a szervező.

A Randivonal Házasságkötő sátor nemzetközi sikerét is jól mutatja, hogy éppen ottjártunkkor forgatott egy francia tv stáb a helyszínen.

– Vető Viktória, Sajtófőnök, Sziget Fesztiválköztársaság –