boon-sportoldal

2011.09.07. 12:56

Balogh Máté Pekingben vb-zik

Tiszaújváros - A TVK-Mali Triatlon Klub színeit képviselő Balogh Máté is rajthoz áll a szeptember 10-11-i, pekingi világbajnokságon.

Tiszaújváros - A TVK-Mali Triatlon Klub színeit képviselő Balogh Máté is rajthoz áll a szeptember 10-11-i, pekingi világbajnokságon.Az előttünk álló hétvégén Peking ad otthont a Dextro Energy Triatlon ITU Világbajnoki-sorozat nagy döntőjének, ahol eldől, hogy a felnőttek között kik állhatnak az idei vb-dobogójára. Az elit kategóriás férfiak versengésében a tiszaújvárosi 15. TVK ITU Triatlon Világkupán bravúr-bronzot nyerő Vanek Ákos (Budaörsi TKE) növelheti világranglista-pontjai számát.

Az olimpiai pályán

A junior fiúk világbajnoki futamában a tiszaújvárosi Európa-kupa futamon negyedik Balogh Máté (TVK-Mali TK), valamint Anheuer Kristóf (Uniqa-Újbuda TC) és Pap Dávid (Triatlon Villám) próbálhat szerencsét.

- A sprint távú (750 m úszás, 20 km kerékpározás, 5 km futás) erőpróba pályája meglehetősen ,,combos”, hiszen javarészt megegyezik a 2008-as ötkarikás játékok emelkedőkkel bőven tarkított kerékpáros és futó pályával – tudtuk meg Lehmann Tibortól, a TVK-Mali TK vezetőedzőjétől. – A 70 fős a mezőny erősségét nehéz pontosan felmérni, hiszen évente változnak a résztvevők. Vannak kiemelkedő képességű sportolók az indulók között, de ezzel együtt is azt gondolom, hogy Máténak képességei, felkészültsége alapján az első húszban van a helye. Örülnék, ha az 1-15. között végezne, a Top10-be kerülés pedig fantasztikus siker lenne. Sportolónk nagyon jó úszó, ügyesen bringázik és jól is fut, így amennyiben kialakulna egy közel 10 tagot számláló élcsoport, mely együtt kerékpározhatna, számunkra az lenne a legideálisabb. Azt is figyelembe kell vennünk, hogy Máté először  áll rajthoz világbajnokságon és először van a tengerentúlon, egyedül, egy héten át. Már a kontinensbajnokságon - 23. ként - is jól ment, de még sok van benne, reméljük, hogy a vasárnapi futamban sikerül kihoznia magából egy figyelemreméltó eredményt!

A magyar csapat további képviselői közül az U23-as korosztályban a Tiszaújvárosban 7., a londoni olimpiai indulásért csatázó  Kovács Zsófia (GYÖTRI) szereplésétől várhatunk sokat. A junior lányoknál a csapatban ifjúsági olimpiai bajnok Dudás Eszter (Uniqa-Újbuda TC), a korosztályos Eb-bronzérmes Pap Eszter (Triatlon Villám) és az ifjúsági csapat Eb bronzérmes Horváth Zsanett (Uniqa-Újbuda TC) veszi a versenyt a világ legjobbjaival.

- SZIS -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!