SZIGET – Az adóellenőrök is kint vannak minden nap

Eddig körülbelül 500 ezer forint bírságot szabtak ki az adóellenőrök az idei Sziget Fesztiválon. A büntetést 10 vendéglátós kapta, mert nem adtak nyugtát. A revizorok az első nap, tehát augusztus 8-a óta járják a Szigetet. A fesztivál végéig bárhol, bármikor felbukkanhatnak.

Az APEH munkatársai minden árust ás szolgáltatót ellenőrizhetnek a Szigeten azaz egyebek mellett a büféket, vendéglátóhelyeket, kávézókat. Tucatnyi revizor dolgozik idén a fesztivál területén.

Szerdán és csütörtökön körülbelül 50 helyen jártak az adóellenőrök, 10 helyen szabtak ki összesen félmillió forint bírságot a nyugtaadás elmulasztása miatt. Emellett kisebb szabálytalanságokra is bukkantak, de ezek miatt még nem büntettek. Ilyen hiba volt az, amikor nem jól töltötték ki a bizonylatokat, vagy nem volt kéznél az alkalmazottak minden hivatalos papírja, így nem tudták rendesen ellenőrizni, szabályosan foglalkoztatják-e őket – tudta meg a Független Hírügynökség Mohai Károlytól, az APEH szakmai tanácsadójától.

Tavaly is ellenőrzött már az APEH a Sziget Fesztiválon, igaz, akkor nem minden nap. 2006-ben összesen körülbelül 1 millió forint bírságot szabtak ki, ebből 700 ezret azért, mert nem adtak nyugtát.