Szezonzárás: elégedett strandok

Strandolók
Strandolók

Bár a fővárosi fürdőkben panaszkodnak: a meleg nyár ellenére kisebb volt a forgalmuk, mint tavaly, a megye strandjai, gyógyfürdői elégedettek.

Van, ahol a szezonzáró eredmények még nem ismertek, így csak becsülték, hogy mind látogatottságban, mind árbevételben jobbak az eredmények, míg máshol volt olyan hónap, amikor 76 százalékkal jobb számokat értek el. Utóbbi a Selyemréti Strand, ahol érdekes módon egyetlen nyári hónap volt rosszabb, mint tavaly: ez a július, a kánikula hónapja. Mint azt Recskó Péter fürdővezető kérdésünkre elmondta, júliusban majdnem 3 millióval kevesebb volt az árbevétel, de például májusban 76 százalékkal nagyobb látogatottságot és árbevételt értek el.
– Hivatalos adataink még nincsenek, de a tavalyi évvel összehasonlítva készpénzes forgalomban és látogatói létszámban egyértelmű emelkedést tapasztaltunk – számolt be Vámos Zoltán, a mezőkövesdi Zsóry Gyógy- és Strandfürdő marketingmenedzsere. A klasszikus szezonzáró augusztus 20-i ünnep három napja nagyon gyenge volt, fűzte hozzá, viszont a mostani időjárás szokatlanul meleg. Arra számítanak, hogy ezen a hétvégén még magas látogatottságot tudnak elérni.