Szex-önbecsülési teszt nőknek

Szexis - illusztráció
Szexis - illusztráció

Mennyire értékeled saját szexualitásod? A nők szexuális önbecsülése szerinted
kisebb, mint a férfiaké? A valóság mást mutat!

A férfiak ugyanannyi komplexusra és szexuális belső feszültségre esélyesek, mint a nők. Ám a nők beszélnek róla és megoldást keresnek, a férfiak viszont cikinek érzik. Vagy mégsem? A teszt értékelése a cikk végén található.

15 kérdéses szexuális önbecsülési teszt nőknek:

1. Van olyan terület a testeden, amelyet kifejezetten gyűlölsz, vagy megműttetnél, hogy máshogy nézzen ki? Igen – Nem
2. Ha váratlanul összejönne egy erotikus este, visszatartana-e, hogy nem elég jó, vagy szexis a fehérneműd? Igen – Nem
3. Általában védekezel a nem kívánt terhesség ellen? (Szedsz fogamzásgátlót, vagy használtok óvszert, és erre határozottan figyelsz?) Igen – Nem
4. Ha társaságban a szexről van szó, esetleg a genitáliákat meg kell nevezni valamilyen okból, zavarba jössz, hogyan is nevezd? Igen – Nem
5. Ha nőgyógyászhoz mész, az előtte lévő éjszakán ajánlott-e óvszer nélkül szeretkezni? Igen – Nem
6. Utálsz nőgyógyászhoz járni, mert igen kellemetlen a vizsgálat, kínos széttárnod a lábaidat, és a kérdésekre felelni, amiket feltehetnek? Igen – Nem
7. Előfordul, hogy többször is megjátszod az orgazmust, hogy a partnered örüljön? Igen – Nem
8. Elégedett vagy saját orgazmus-készségeddel? Igen – Nem
9. Szerinted elegendően változatos szexuális pozíciókat használsz szex közben? Igen – Nem
10. Hajlandó vagy-e a kölcsönös orális (szájjal történő) szexre stabil partnerrel? Igen – Nem
11. Elfogadhatónak tartod-e a segédeszközök használatát, vagy az anális szeretkezés valamely formáját, ha az mindkét felet felizgatja? Igen – Nem
12. Minden szexuális aktus orgazmussal kell hogy véget érjen? Igen – Nem
13. Szexuálisan vonzó, erotikus nőnek tartod magad? Igen – Nem
14. Gyakran észreveszed, hogy akaratlanul is “felszedsz” egy pasit? Igen – Nem
15. Szoktál önkielégítést végezni? Igen – Nem
+1 kérdés Most, hogy a szexről volt szó, önkéntelenül összeszorítottad-e a záróizmaidat? (A hüvely, gát és a végbél izmai) Igen – Nem

Válasz a 15 kérdésre – tippek, hogyan fejlesztheted szexuális önbecsülésedet

1. Van olyan terület a testeden, amelyet kifejezetten gyűlölsz, vagy megműttetnél, hogy máshogy nézzen ki?
A nők többségének van olyan testrésze, amivel nem elégedett, vagy akár meg is műttetné, meg is műtteti, hogy jobban nézzen ki. Ha azonban legalább 6 olyan területet találtál magadon, ami nem tetszik, már el kell gondolkodnod azon, hogy is állsz saját testképeddel. A testünk elfogadása, a testtudatosság a szexuálisönbecsülés alapja.

Gyakorlat: Állj meztelenül egy tükör elé, és köszönd meg minden testrészednek, hogy jól működik, hogy ellátja feladatát, és találd meg rajtuk a szép, különleges vonásokat. Mondd saját testednek, hogy szereted, végül, ha készen állsz rá, mondd ezt: – Szeretem magam!

2. Ha váratlanul összejönne egy erotikus este, visszatartana-e téged, hogy nem elég jó, vagy szexis a fehérneműd?
A szexuálisan tudatos nők általában szexis fehérneműket választanak maguknak, és egyszerűen fel sem merül bennük, ha egy randi összejön, hogy alkalmas-e intim ruházatuk az estéhez, vagy sem.

Gyakorlat: Dobáld ki az ócska bugyikat és melltartókat! Nem az árcédula, hanem a kényelmes és szexis darabok beszerzése a cél. Próbálj ki több fazont. Ha egy bugyi kinyúlik, színét veszti, egyszerűen dobd ki, és vegyél egy másikat. Szexis bugyiban sokkal szexisebbnek érezheted magad! Ez jót tesz önbecsülésednek!

3. Általában védekezel a nem kívánt terhesség ellen? (Szedsz fogamzásgátlót, vagy használtok óvszert, és erre határozottan figyelsz?)
A szexuálisan tudatos, jó önbecsülésű emberek általában védekeznek valamilyen módon, illetve tudatosan alkalmazzák a születésszabályozás módszereit. A gyengébb önbecsülésűek véletlenszerűen védekeznek.

Gyakorlat: Mindig legyen nálad óvszer. (Pénztárca, retikül, vagy amit hordasz) És ha akcióra kerül a sor, használd is!

4. Ha társaságban a szexről van szó, esetleg a genitáliákat meg kell nevezni valamilyen okból, zavarba jössz, hogyan is nevezd?
A stabil szexuális önértékelésű emberek képesek megnevezni a genitáliákat, nem akarják minden áron elvicceskedni a dolgot, képesek erről a témáról komolyan is beszélni, anélkül hogy mondandójuk ízetlenné válna. A gyenge szexuális önértékelésű emberek ilyenkor vicceskedni akarnak, vagy elpirulnak és hárítják a témát.

Gyakorlat: Olvass erről a témáról minél többet és nevezd el saját intim testrészeidet olyan névvel, amit elfogadhatónak tartasz. (Lehet az, amit anyukád használt rá, mikor kicsi voltál.)

5. Ha nőgyógyászhoz mész, az előtte lévő éjszakán ajánlott-e óvszer nélkül szeretkezni?
A nőgyógyászhoz menetel előtti este ha szeretkeztek, használjatok óvszert, mert hüvelyben lévő spermák hatására annak kémhatása és normál flórája megváltozik, befolyásolhatja az eredményeket. A szexuálisan tudatos emberek képesek egy éjszaka megállni, hogy ne szeretkezzenek, ha arról van szó, míg a gyenge szexuális önértékelésű embereket szinte vonzza, hogy ilyenkor “bűnbe eshessenek”.

Gyakorlat: Ilyenkor ha kibírod inkább ne, vagy óvszerrel szeretkezz!

6. Utálsz nőgyógyászhoz járni, mert igen kellemetlen a vizsgálat, kínos széttárnod a lábaidat, és a kérdésekre felelni, amiket feltehetnek?
Az alacsony szexuális önbecsülésű nők kifejezetten kerülik a nőgyógyászt, még akkor is, ha tudják, hogy egészségük megőrzése érdekében igen fontos volna elmenniük évente legalább egyszer. A jó szexuális önbecsülésű nők sem imádják a nőgyógyászatot, de sokkal könnyebben rászánják magukat.

Gyakorlat: figyelje befelé, és gondold át, mi az ami legjobban zavar a nőgyógyászati vizsgálat során. Ha megvan, próbálj olyan nőgyógyászati rendelőt keresni, ahol a legkevésbé van jelen a zavaró körülmény. (Pl. nem az ajtó, vagy ablak felé állított a vizsgálóasztal, vagy nem kengyeles az asztal, esetleg nincs jelen asszisztensnő, stb..)

7. Előfordul, hogy többször is megjátszod az orgazmust, hogy a partnered örüljön?
Fontos, hogy tudd, a nők életük folyamán többször is “eljátsszák”, hogy beteljesült a szexuális aktus, még azok is, akik általában elérik az orgazmust. Ez egy egész élt során néhány alkalommal teljesen természetes lehet, ám ha mondjuk minden második aktusban színjátékra kerül a sor, kezdj gyanakodni; Nincs minden rendben a szexuális önbecsüléseddel.

Gyakorlat: Próbáld először egyedül. Ha magadat sikerül az orgazmushoz eljuttatni, akkor veled minden OK. Próbáld rávenni párodat, hogy segítsen a szex előtt oldott állapodba kerülnöd, ha gyengébb az önbecsülésed, akkor ez nehezebben mehet. Egy kis masszázs, egy kicsit hosszabb – és tudatosabb – előjáték segíthet.

8. Elégedett vagy saját orgazmus-készségeddel?
A stabil szexuális önbecsülésű nők elégedettek saját orgazmus készségükkel, míg azok, akik nem biztosak saját erotikus vonzóságukban, általában gyengének tartják, még akkor is, ha képesek aktus közben orgazmust elérni.

Gyakorlat: Tanuld meg pároddal együtt, hogyan juttathatjátok egymást kölcsönösen a mennyekbe, és egy idő után már kérdés sem lesz ez az egész.

9. Szerinted elegendően változatos szexuális pozíciókat használsz szex közben?
A stabil szexuális önértékelésű párok körében végzett felmérésből kiderült, hogy a lepedő-akrobatika nem tartozik szorosan a témához. Ezek a párok egymás kielégítésére leggyakrabban mindössze 2-3 pozíciót használnak, melyekről tudják, hogy a másik szereti. Néha ugyan kipróbálnak új pózokat is, de nem ez a lényeg az együttlétek során. Ha Ön öt-hatnál több pozíciót próbálgat egy aktus során, a kutatás szerint ez már kihozza a párt a ritmusból, és az alacsony önértékelésű, kompenzáló lepedőakrobatákra jellemző. A túl sok akciót bevető nők lehet, hogy azt gondolják, nem magukért, hanem szolgáltatásaik sokszínűségéért kívánják őket.

Gyakorlat: A pózok váltogatása helyett a finomhangolással törődjünk. Figyeljük társunk reakcióit az aktus alatt és úgy mozduljunk, ahogy visszajelzései alapján neki kellemes.

10. Hajlandó vagy-e a kölcsönös orális (szájjal történő) szexre stabil partnerrel?
A szexuálisan stabil önértékelésű emberek általában nem idegenkednek attól, hogy egymás tisztán tartott nemi szerveit egy stabil párkapcsolaton belül szájukkal is izgassák. Azok a nők, akik ezt vonakodnak engedni, vagy megtenni, többnyire attól tartanak, hogy nem elég vonzóak odalent, vagy attól, hogy nincs jó illatuk, esetleg valamely neveltetésükből adódó konfliktust nem oldottak fel.

Gyakorlat: szeresd meg saját nemi szervedet, úgy hogy megismered. Ha neveltetésedből adódik a szexuális természetű gond, fordulj kineziológushoz, ha pedig beteg vagy, akkor irány a nőgyógyász!

11. Elfogadhatónak tartod-e a segédeszközök használatát, vagy az análisszeretkezés valamely formáját, ha az mindkét felet felizgatja?
A szexuális önbecsülésben erős személyek számára a segédeszközök és az anális szex használatában nem mutatkozott konstans eltérés a gyenge önbecsülésűekhez képest, ám az erős önbecsülésűek nem tartották lényegesnek ezeket a dolgokat, míg a gyenge önbecsülésűek határozott véleménnyel bírtak erről a témáról, és vagy mindenképpen követendőnek tartották, vagy teljesen elítélték.

Ebben a témában nincs gyakorlat, csupán érdemes elgondolkodni rajta.

12. Minden szexuális aktus orgazmussal kell hogy véget érjen?
A kutatásból az derült ki, hogy a stabil szexuális önértékelésű személyek minden gond nélkül képesek voltak elfogadni azt is, hogyha egy szeretkezés az egyik vagy a másik fél részéről orgazmus nélkül ért véget. A gyenge szexuális önértékelésű pároknál az orgazmus kötelező „teljesítmény”, mely mindenképpen eredménnyel kell hogy járjon, az eredmény pedig az orgazmus.

Gyakorlat: fogadjátok el pároddal, hogy egymás ölelése és cirógatása is örömforrás és ha nem teljesül is be minden szeretkezés, attól az még örömteli és boldog lehet.

13. Szexuálisan vonzó, erotikus nőnek tartod magad?
A stabil szexuális önértékelésű nők súlyuktól, testi adottságaiktól függetlenül szexuálisan vonzónak találják saját magukat is. Sokan beszámolnak arról is, hogy szexuális vonzerejüket tudatosan is használják, ám ezt mások önkéntelenül észreveszik. Azok, akiknek labilis a szexuális önértékelése, sokkal kevésbé tartották magukat általában vonzónak, vagy szexisnek. A tapasztalat az volt, hogy a ruhák nem, vagy csak rövid ideig segítettek a szexis kisugárzáson, így kevés ha veszel néhány jó göncöt magadnak! Sokkal fontosabb, hogy belülről mit sugárzol!

Gyakorlat: ismerd meg a tantrát, és gyakorold azokat a gyakorlatokat, melyek az első három csakra energiáját töltik fel. Szexuális vonzerőd jelentősen növekedhet, ha használod az energetikai módszereket.

14. Gyakran észreveszed, hogy akaratlanul is “felszedsz” egy pasit?
A szexuális vonzerő néha azokra is hat, akikre mi magunk nem is akarunk hatni, ám a tanulmány szerint ez nem csupán a stabil szexuális önértékelésű emberekről mondható el ez. A stabil szexuális önértékelésű emberek általában éppen arról panaszkodnak, hogy nehezebb megfelelő – tehát szintén stabil – partnert találniuk, míg az ingatag önértékelésűek gyakran kedvenc szexuális játszmájukra találnak társat, így nekik akár könnyebb is lehet kapcsolatot építeni.

Gyakorlat: Ismerd fel, hogy milyen az a tipikus férfi, amit mindig vonzol, és ami mindig ragad rád? Mi a legidegesítőbb és mi a legjobb tulajdonsága? Mit ad meg neked, amire szükséged van? Honnan lehetne megszerezni ezt a dolgot, ha nem a párodtól?

15. Szokott önkielégítést végezni?
Az egészséges szexualitású stabil szexuális önértékelésű nők általában szoktak maszturbálni, de ennek nem tulajdonítanak túl nagy jelentőséget, míg azok, akiknek az önértékelésük nem túl stabil, vagy megvetik a maszturbálást, vagy ha éppen nincs párkapcsolatuk, túl nagy jelentőséget tulajdonítanak ennek, illetve a kapcsolaton belül sokan elfogadhatatlannak tartják, akár a férfi, akár a nő végezze azt.

Gyakorlat: A maszturbálás szex valakivel, akit szeretsz, kezeld is ekképpen! Bármikor úgy érzed, szükséged van rá, és megteheted, bátran magadhoz nyúlhatsz és emellett, vagy közben párkapcsolatodban is lehetsz harmonikus szerető.

+ 1 kérdés: Most, hogy a szexről volt szó, önkéntelenül összeszorítottad-e a záróizmaidat? (A hüvely, gát és a végbél izmai)
Az a tapasztalat, hogy a stressz a testünkben izomfeszülés formájában jelentkezik. A legerőteljesebben a vállöv, az állkapocs és a záróizmok területe raktározza a feszültséget. Ha a kérdések során felhalmozódott benned a stressz, az valószínűleg a záróizmok területén érhető tetten.

Gyakorlat: Záróizmaidat vond tudatos kontroll alá és tartsd lazán őket. Esetleg iratkozz be egy intimtorna kurzusra, ami önmagában is nagyon sokat tesz a szexuális önbecsülésed megszerzése érdekében.

Kapcsolódó:

 • Mit érsz, ha szexről van szó?
 • Szeretkezzünk pezsgőfürdőben!
 • Oxigén az orgazmusért
 • Filozofikus szexmasszázs
 • Erőt adó szex
 • Szexuális örömszerzés
 • A tantrikus szex alapjai
 • Hogyan működik a szerelem kémiája
 • A szex a szex előtt kezdődik
 • Sorozatunk következő részében a férfiak szexuális önbecsülését teszteljük.

  Forrás: Harmonet (Váraljai Julianna)