Szex-önbecsülési teszt férfiaknak

Szex
Szex

A férfiak szexuális önbecsülése ugyanúgy ingatag, mint a nőké. Ám ők kevésbé
mernek segítséget kérni. Az ilyen kérdésekben nagyon szívesen bújnak az ismeretlenség
homályába, és a "csináld magad" módszereket keresik, ha intim gondok
megjavításáról van szó.

A pszichológusok szerint a férfiak teljesítőképessége élettani összefüggést mutat munkahelyi, vagy üzleti kompetenciájukkal, azzal, hogy mennyire érzik hatékonynak magukat az életben. Ez a fajta szexuális és magánéleti hatékonyság többnyire azoknál a férfiaknál van harmóniában, akiknek a “háta mögött egy nő áll”. Mégpedig olyan , aki elismeri és támogatja, nem pedig újabb elvárásokkal veszi körül a férfit.

Milyen a szexuális önbecsülésed?

Válaszolj a kérdésekre a lehető leggyorsabban igennel vagy nemmel, és számold össze, melyik válaszból hányat értél el. Ha több, mint a kérdések 50%-ára a stabil szexuális önértékelésű személyekéhez hasonló választ adtál, akkor minden rendben van veled, ha azonban ennél kevesebb válaszod volt azonos, akkor olvasd figyelmesen a gyakorlatokat!
A teszt értékelését a cikkek végén találod.

A szexuálisönbecsülés túl alacsony foka kihasználóvá, megalázóvá, vagy éppen kiszolgáltatott “papuccsá” teheti a férfit, aki teljesítménykényszertől áthatva rongálja egészségét. Az alacsony szexuális önértékelés kapcsolatteremtési zavarokhoz is vezethet.

Jó, ha mindkét tesztet – a fiúkét és a lányokét is – kitöltöd, és kitölteted pároddal is, mert sok olyan dologra derülhet fény, amit esetleg egymásról sem tudtatok, és ennek segítségével mélyülhet kapcsolatotokban az intimitás.

16 kérdéses teszt férfiaknak

1. Szoktál maszturbálni? Igen –Nem
2. Elégedett vagy-e a magömlésed szabályozottságával? Igen – Nem
3. Elégedett vagy-e péniszed hosszúságával? Igen – Nem
4. Elégedett vagy-e péniszed vastagságával? Igen – Nem
5. Hogy értékeled magad? Elég hosszú ideig bírod a szexet? Igen – Nem
6. Hogy értékeled, a nők általában élvezik-e azt, amit szex közben csinálsz? Igen – Nem
7. Könnyen szexre készre tudod állítani péniszedet? Igen – Nem
8. Az előjáték alatt is végig áll a szerszámod? Igen – Nem
9. Imádod az orális szexet, ha te kapod? Igen – Nem
10. Imádod az orális szexet, ha te adod? Igen – Nem
11. Általában védekezel a nem kívánt terhesség ellen? (Van-e nálad óvszer, és erre határozottan figyelsz?) Igen – Nem
12. Szerinted elegendően változatos szexuális pozíciókat használsz szex közben? Igen – Nem
13. Elfogadhatónak tartod-e a segédeszközök használatát, vagy az anális szeretkezés valamely formáját, ha az mindkét felet felizgatja? Igen – Nem
14. Erotikusan vonzó, jó pasi vagy, aki könnyen fel tud szedni egy nőt? Igen – Nem
15. Igénybe szoktál venni fizetett szexuális szolgáltatást, ha nincs párkapcsolatod, vagy a meglévő kapcsolatod mellett? Igen – Nem
+1 kérdés Most, hogy a szexről volt szó, önkéntelenül összeszorítottad-e a záróizmaidat? (A hüvely, gát és a végbél izmai) Igen – Nem

1. Szoktál maszturbálni?
Az egészséges szexualitású stabil szexuális önértékelésű férfiak általában kapcsolaton belül és kapcsolat nélkül is szoktak maszturbálni, de ennek nem tulajdonítanak túl nagy jelentőséget, míg azok, akiknek az önértékelésük nem túl stabil, vagy megvetik a maszturbálást, vagy ha éppen nincs párkapcsolatuk, túl nagy jelentőséget tulajdonítanak a maszturbálásnak, illetve a kapcsolaton belül sokan elfogadhatatlannak tartják, akár a férfi, akár a végezze azt.
Gyakorlat: A maszturbálás szex valakivel, akit szeretsz, kezeld is ekképpen! Bármikor úgy érzed, szükséged van rá, és megteheted, bátran magadhoz nyúlhatsz és emellett, vagy közben párkapcsolatodban is lehetsz harmonikus szerető.

2. Elégedett vagy-e a magömlésed szabályozottságával?
A stabil önértékelésű férfiak általában tudják kontrollálni a magömlésüket, ha nem túl fiatalok, nem szenvednek a korai magömléstől. Ne feledd, a korai magömlés nagyon fiatal fiúknál, vagy hosszú kihagyás után az első szexnél teljesen rendjén való lehet, míg egy stabil kapcsolatban már problémákat okoz.
Gyakorlat: Sajátítsd el az intimtornát, ha a korai magömlés problémáját véled felfedezni magadon. Ez sokat segíthet és igen szelíd, kellemes gyógymód.

3. Elégedett vagy-e péniszed hosszúságával?
Nagyon érdekes megfigyelés volt a kutatás folyamán, hogy még ez egyébként stabil szexuális önértékelésű férfiak között is elég nagy számban voltak olyanok, akik kicsinek tartották saját –egyébként teljesen átlagos – méretű szerszámuk méretét. A pénisz hossza és a szexuális önbecsülés között azonban nem találtak összefüggést a kutatók, mivel több határozottan átlagon felüli méretekkel megáldott fiatalember számolt be arról, hogy a jókora mérettől a partnereik gyakran megijednek, és ők is félnek szabadon használni, mert akár fájdalmat is okozhatnak vele.
Gyakorlat: Ha péniszed az átlagos mérethatáron belül van, nincs miért aggódnod. Ha jóval kisebb annál (merev állapotában) akkor pedig érdemes egy olyan hölgyet találnod, aki éppen erre bukik, és akit riasztanak a hatalmas méretek.

4. Elégedett vagy-e péniszed vastagságával?
A péniszük vastagságával a legtöbb egészséges önbecsülésű férfi elégedett, a kutatók azonban a gyenge szexuális önbecsülésű férfiak között elég sok olyat találtak, akik nem voltak elégedettek a péniszük átmérőjével, vagy általában az arányaival. A pénisz paraméterei önmagukban azonban nem okai, csak következményei a szexuális önbizalom gyengeségének.
Gyakorlat: Olyan van, amilyen van. Ezen csak műtéttel lehetne változtatni és nem biztos hogy megérné, hiszen tapasztalatok igazolják, hogy az efféle műtétek még rosszabb hatással vannak a férfiak szexuális önbecsülésére és az erekcióra is. Ha nagyon nagy gond, hogy el tudd fogadni, akkor keress meg kineziológust, aki segíteni tud.

5. Hogy értékeled magad? Elég hosszú ideig bírod a szexet?
A kiegyensúlyozott szexuális önértékelésű férfiak általában képesek uralni magömlésüket és addig tudják nyújtani az erotikus játékokat, amíg partnerük is követi őket a csúcsra, de nem ragaszkodnak erőteljesen az orgazmus bekövetkezéséhez. Akinek jó az önértékelése, el tudja fogadni, hogy a közösülések egy része nem orgazmussal, hanem kölcsönös jó érzésekkel ér véget. Ha úgy érzed, hogy kevés ideig bírod, nem biztos, hogy attól a partnered kevésbé élvezi az együttlétet. Ez az érzés igen relatív is lehet.
Gyakorlat: A nők a “hosszú aktusokat” nem mindig tartják kívánatosnak, noha a férfiak hajlamosak azt hinni. A minőségi időtöltés és a partnerek egymásra figyelése sokkal lényegesebb, mint a ténylegesen aktussal eltöltött idő.

6. Hogy értékeled, a nők általában élvezik-e azt amit szex közben csinálsz?
A legtöbben saját magukról többé-kevésbé el tudják dönteni, hogy nekik jó-e, de a másik nem visszajelzéseire csak az egészséges szexuális önértékelésű férfiak nyitottak igazán. Azok, akiknek gyenge az önbizalma, hajlamos párja gondolataiba belemagyarázni saját torz önképét. Ők azok, akik azt gondolják magukról, hogy nagyszerűek az ágyban, miközben kedvesük szenved, vagy éppen akik azt hiszik magukról, hogy csapnivaló szeretők.
Gyakorlat: ne magaddal foglalkozz, hanem próbálj a párod érzéseire rezdülni. Ha ki sem jössz a fejedből, soha nem tudhatod meg, mit akar a nő. Figyeld azokat az apró jeleket, amikkel vezet téged, és azt vedd sikerélménynek, ami tényleg az.

7. Könnyen szexre készre tudod állítani péniszedet?
Az egészséges önbecsülésű férfiak tudják, hogy a szerszámuk állóképessége sok mindentől függ. A külső körülmények és a belső állapotuk is zavarhatja merevedésünket. A stressz ront, míg a nyugodt lélek, de élénk vágy javít a dolgon. A fiatalabb férfiak számára ez kevésbé gond. Az idősebb férfiak (30 felett már ide számítasz!) sokkal stresszesebb életet élnek, és főleg az ő generációik számára okoz ez gondot. Ha ez a probléma fennáll, bizony porig tudja rombolni a szexuális önbecsülést, mivel a férfiak számára a teljesítménytől függ az önbecsülés mértéke.
Gyakorlat: Próbáld ki az Urinofitnesszt, vagy az Intimtornát! Járj rendszeresen masszázsra – nem szex-masszázsra gondolunk feltétlen, hiszen ez a stabil párkapcsolatban akár rossz hatású is lehet – hogy a stressztől megszabadulj, de az agytréninget is kipróbálhatod. Zárd ki a fizikai betegségeket is, keress fel egy orvost, ha a merevedési probléma tartósan fennáll.

8. Az előjáték alatt is végig áll a szerszámod?
A nők többnyire nem is tudják, sőt a férfiak közül még a stabil szexuális önértékelésűek sem mind vannak tisztában azzal a ténnyel, hogy az előjáték ideje alatt – vagyis amíg a férfi a nő izgalomba hozatalával van elfoglalva – gyakran csak „félárbocon” van a pénisz, nem éri el a teljes izgalmi állapotát. Ezért igen fontos, hogy a szerelmesek között az előjáték ne legyen egyoldalú. A férfi péniszének csak akkor kell „harcra készen” állnia, ha a behatolásra sor kerül, és teljesen természetes élettani folyamat, hogy az előjáték alatt ez nincs így.
Gyakorlat: A szexualitásban a kölcsönösség nagyon fontos. Ha tehetitek, helyezkedjetek úgy, hogy mindkettőtöknek jó legyen, mindketten ingerelhessétek egymás erogén zónáit.

9. Imádod az orális szexet – ha te kapod?
A szexuálisan stabil önértékelésű emberek általában nem idegenkednek attól, hogy egymás higiénikusan tartott nemi szerveit egy stabil párkapcsolaton belül szájukkal is izgassák. A bizonytalan szexuális önbecsülésű férfiak az orális szex élvezetét bűnös dolognak tarthatják, erős bűntudatuk lehet, ha ezért a szolgáltatásért például egy prostituált szolgáltatásait veszik igénybe. Saját párjukat gyakran eszükbe sem jut ilyesfajta dologra kérni. Köztük él a mondás; azzal a szájjal, amivel a gyerekeimet csókolja, ne műveljen ilyet! Pedig a stabil önértékelésű férfiak az orális szexet a normál érintkezés elfogadható formájának tartják, és természetes módon kedvelik, ha párjuk efféle módon kényezteti őket.
Gyakorlat: A stabil párkapcsolatban, ha mindketten kívánják az érintkezésnek ezt a módját, érdemes megpróbálni megkísérelni, hogy felvegyük szexuális játékaink közé az orális érintkezést. Ez a gyakorlat vonatkozik a 10-es kérdésre is.

10. Imádod az orális szexet – ha te adod?
A stabil szexuális önértékelésű férfiak általában kedvelik az orális örömöket, akkor is, ha partnerüknek kell ilyen módon szolgálniuk. A bizonytalan önértékelésűek, ha véletlen vállalkoztak is egy kis jellegű örömszerzésre, általában nem lelték benne örömüket, és nem is bizonyultak túl ügyesnek partnereik felé. (Gyakorlatot lásd a 9. pontnál)

11. Általában védekezel a nem kívánt terhesség ellen? (Van-e nálad óvszer, és erre határozottan figyelsz?)
A szexuálisan tudatos, jó önbecsülésű emberek általában védekeznek valamilyen módon, illetve tudatosan alkalmazzák a születésszabályozás módszereit. A gyengébb önbecsülésűek véletlenszerűen védekeznek. (A “Kelenföldnél kiszállás” módszere nem számít születésszabályozásnak!)
Gyakorlat: Mindig legyen nálad óvszer. (Pénztárca, retikül, vagy amit hordasz) És ha akcióra kerül a sor, használd is!

12. Szerinted elegendően változatos szexuális pozíciókat használsz szex közben?
A stabil szexuális önértékelésű párok körében végzett felmérésből kiderült, hogy a lepedő-akrobatika nem tartozik szorosan a témához. Ezek a párok egymás kielégítésére leggyakrabban mindössze 2-3 pozíciót használnak, melyekről tudják, hogy a másik szereti. Néha ugyan kipróbálnak új pózokat is, de nem ez a lényeg az együttlétek során. Ha öt-hatnál több pozíciót próbálgatsz egy aktus során, a kutatás szerint ez már kihozza a párt a ritmusból, és az alacsony önértékelésű, kompenzáló lepedőakrobatákra jellemző. A túl sok akciót bevető férfiak lehet, hogy azt gondolják, egy pornófilm főszereplői, és díszhím szerepben tetszelegnek.
Gyakorlat: A pózok váltogatása helyett a finomhangolással törődjünk. Figyeljük társunk reakcióit az aktus alatt és úgy mozduljunk, ahogy visszajelzései alapján neki is kellemes.

13. Elfogadhatónak tartod-e a segédeszközök használatát, vagy az anális szeretkezés valamely formáját, ha az mindkét felet felizgatja?
A szexuális önbecsülésben erős személyek számára a segédeszközök és az anális szex használatában nem mutatkozott konstans eltérés a gyenge önbecsülésűekhez képest, ám az erős önbecsülésűek nem tartották lényegesnek ezeket a dolgokat, míg a gyenge önbecsülésűek határozott véleménnyel bírtak erről a témáról, és vagy mindenképpen követendőnek tartották, vagy teljesen elítélték.
Ebben a témában nincs igazán gyakorlat, csupán érdemes elgondolkodni rajta.

14. Erotikusan vonzó, jó pasi vagy, aki könnyen fel tud szedni egy nőt?
A szexuális vonzerő néha azokra is hat, akikre mi magunk nem is akarunk hatni, ám a tanulmány szerint ez nem csupán a stabil szexuális önértékelésű emberekről mondható el ez. A stabil szexuális önértékelésű emberek általában éppen arról panaszkodnak, hogy nehezebb megfelelő – tehát szintén stabil – partnert találniuk, míg az ingatag önértékelésűek gyakran kedvenc szexuális játszmájukra találnak társat, így nekik akár könnyebb is lehet kapcsolatot építeni.
Gyakorlat: Ismerd fel, hogy milyen az a tipikus nő, amit mindig vonzol, és ami mindig ragad rád? Mi a legidegesítőbb és mi a legjobb tulajdonsága? Mit ad meg neked, amire szükséged van? Honnan lehetne megszerezni ezt a dolgot, ha nem a párodtól?

15. Igénybe szoktál venni fizetett szexuális szolgáltatást, ha nincs párkapcsolatod, vagy a meglévő kapcsolatod mellett?
A stabil szexuális önértékelésű férfiak általában sem kapcsolaton kívül, sem kapcsolaton belül nem vesznek igénybe fizetett szexuális szolgáltatást, mivel a nők kihasználásának minden formáját elítélik. Azonban ha önmagában erre a kérdésre igennel felel, és egyébként Ön szexuálisan stabilnak tartja magát, nem írja felül az összes többit, viszont érdemes lehet elgondolkodnia azon, miért is kihasználás és nem egy üzleti megállapodás a pénzen vehető szexuális szolgáltatások igénybevétele.
Gyakorlat: Mit ad meg a szex egy prostituálttal, amit a stabil párkapcsolatban nem tudsz megkapni? Mit kéne tenni azért, hogy a kapcsolatban is megkaphasd ugyanazt? Hogyan tudnád rávenni párodat arra, hogy ezeket a dolgokat megtegye? Ha nem tudod rávenni, mi ennek az oka? Kérdezd a szex terapeutát, ha elbizonytalanodtál!

15+1: Most, hogy a szexről volt szó, önkéntelenül összeszorítottad-e a záróizmaidat? (A pénisz mozgató izmok, gát és a végbél izmai)
Az a tapasztalat, hogy a stressz a testünkben izomfeszülés formájában jelentkezik. A legerőteljesebben a vállöv, az állkapocs és a záróizmok területe raktározza a feszültséget. Ha a kérdések során felhalmozódott benned a stressz, az valószínűleg a záróizmok területén érhető tetten.
Gyakorlat: Záróizmaidat vond tudatos kontroll alá és tartsd lazán őket. Esetleg iratkozz be egy intimtorna kurzusra, ami önmagában is nagyon sokat tesz a szexuális önbecsülésed megszerzése érdekében.

Kapcsolódó:

  • Szex-önbecsülési teszt nőknek
  • Mit érsz, ha szexről van szó?
  • Forrás: Harmonet (Váraljai Julianna)