Miskolc

2019.07.21. 11:00

Újra teljes pompájában őrzi az alsó világot

Vakolták a falakat, és a festményt is teljesen helyreállították.

Tajthy Ákos

Helyreállították a falfestményt

Fotó: Ádám János

Ismét eredeti pompájában díszíti Az alsó világ őrzője című falfestmény a Fazekas utcai általános iskola előtti aluljáró bejáratát. Gregovszki Gábor alkotását először tavaly ősszel festették fel a Miskolci SzC Fazola Henrik Építőipari és Művészeti Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájának diákjai. Februárra viszont az aluljáró faláról több burkolóelem is lehullott.

A miskolci polgármesteri hivatal sajtóosztálya érdeklődésünkre elmondta, a problémás falfelületet szakemberek vizsgálták.

 

– Kiderült, az aluljáró korábbi felújítása után a nagy hőmérséklet-ingadozás és a nedves időjárás miatt az állandó nedvesség nem tudott a felületből kiszellőzni, ezért vált le a felületkiegyenlítő, és vele a festékréteg is. Ennek elkerülésére a most a legkorszerűbb páraáteresztő vakolat- és felületkiegyenlítő anyagokat használta a Városgazda kft. – hangsúlyozták.

Újrafestették

Miután a felület elkészült, a fazolások újból akcióba lendültek. Mokrai Attila intézményvezető lapunknak elmondta, a munkát a korábbi csapat a korábbi felajánló segítségével körülbelül egy hét alatt végezte el.

– Jó érzés volt számunkra, hogy örültek a munkánknak, az meg még inkább, hogy a Városgazda az egész aluljárót kifestette. Őszintén remélem, hogy ahogyan eddig, később sem rongálják ezt meg – mondta Mokrai Attila, aki kiemelte, intézményük életében fontos az önkéntesség, a közelmúltban például a megyei központi kórház gyermekegészségügyi központján dolgoztak a diákok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában