Szex – mindent a szánkba veszünk?

Szex – mindent a szánkba veszünk?
Szex – mindent a szánkba veszünk?
Nyíregyháza – Naivan hisszük, hogy minden kék gyógyszertől csodát várhatunk a szexuális problémáinkra, amit piacon vagy interneten szerezünk be, ahelyett, hogy leküzdve zavarunk szakorvoshoz fordulnánk. Azzal, hogy mindent a szánkba veszünk, azonban végzetes hibát követünk el.

A mai túlhajszolt élet mellett a párok egyre kevesebb időt szánnak egymásra, káros szenvedélyekkel küzdenek és szexuális zavarok nehezítik az életüket – derült ki egy felmérésből. Ha nincs minden rendben a férfiassággal, az akár minden második párkapcsolatra is rányomhatja a bélyegét. A potenciazavarok kiváltója lehet az elhízás, a magas vérnyomás, depresszió vagy valamilyen szervi elváltozás is. A legtöbben azonban igyekeznek „csináld magad” mozgalomként beszerezni az áhított teljesítménynövelő szereket internetről vagy pult alól a piacon. Persze ezek után ne csodálkozzunk, hogy több tízezret is kidobtunk az ablakon és a hatás is elmaradt, vagy épp ellenkezőleg végzetes kimenetelű lett.

Hatalmas kínálat

Szétnézve az interneten meg sem lehet számolni azon készítmények számát, amelyek csodát tudnak tenni a lankadó férfiassággal. Sőt, akár nők is vásárolhatnak mindenféle vágykeltő szert, már ha egyáltalán tényleg szükségünk lenne rá. Ugyanis nőknél a szexuális gondok főként lelki eredetűek, vagy a klimax időszak előtt jelentkeznek.

Érdekes továbbá, hogy a potencianövelő szereknél mellnövesztőt, öregedésgátlót, síkosítót, pornó filmet, fogyasztó kapszulát és lícium gyümölcsöt is reklámoznak, melyek a „további legkeresettebb termékeink” címszó alatt futnak. A választék  bőséges, és a legtöbb esetben külön hangsúlyozzák, hogy semmiféle káros hatóanyagot nem tartalmaz, ami gyakran azt eredményezi, hogy csupán placebo, így semmilyen hatóanyaggal nem rendelkezik, pusztán a tudat, hogy bevett egy tablettát, hoz jobb eredményt a fogyasztó számára.

„Azok a készítmények, amelyeket a gyógyszertárakban lehet kapni, mind bevizsgált termékek, amit nyugodt szívvel lehet ajánlani a betegeknek, akik természetesen a tablettával kapcsolatban megfelelő felvilágosításban is részesülnek. Egy internetes rendelésnél pedig nem áll a megrendelő mögött senki, hogy elmondja, hogy egy potencianövelő szernél milyen fontos az érrendszeri állapot, a vérnyomás – receptköteles készítményekről beszélünk, és ez nem hiába van így” – tájékoztatott Rabóczki Nóra a Zrínyi utcán található gyógyszertár dolgozója.

Fiatalok gondok nélkül – mégis szedik

Tévedés, hogy csak az idősek keresik ezeket a lehetőségeket. A fiatalok telhetetlenségüktől és bizonyítási vágytól vezérelve ugyanúgy igénybe veszik a kék kapszula jótékony hatását, amivel még meglévő férfiasságuk is tönkre tehetik. A szakembert természetesen ezzel sem ért egyet:

„A legnagyobb őrültség, ha fiatalok potenciazavar nélkül szednek tablettát, hiszen a meglévő normális állapotot is felbontja. Nem szabad a szervezetet egy olyan terhelésnek kitenni, amire nincs is szüksége.”

Egy-egy illegális úton vagy interneten, előzetes ismeret nélkül vett készítmény akár szívinfarktushoz is vezethet, tehát tényleg nem érdemes ezzel játszadozni. Ha valaki szégyenli igénybe venni orvosa segítségét, kérjen segítséget a gyógyszertárban, ahol egy erre kialakított falakkal körbekerített „sarokban” megoszthatja szakemberekkel a problémáját és akár kipróbálhatja a vény nélkül kapható homeopátiás készítményeket is.

Tehát ne feledjük, amíg valami eladó, addig mindent rá lehet mondani, a piacon pedig találkoztunk már más termékek hamisítványával is – nem érdemes kísérletezni.

Kapcsolódó cikkek:

– K.A. –