Szétvert szórakozóhely Pécsett – őrizetbe vették a bandavezért

Őrizetbe vette a rendőrség azt a férfit, aki társaival a hétvégén szétvert egy szórakozóhelyet Pécsen. A gyanú szerint az őrizetbe vett férfi tervelte ki a támadást. A rendőrség kezdeményezi a bíróságnál az előzetes letartóztatását. A büntetett előéletű fiatalembert – szabadlábon védekező öt társával együtt – csoportos garázdasággal és több emberen elkövetett súlyos testi sértéssel gyanúsítják. A 15-20 fős társaság szamuráj karddal, vascsővel, gumikalapáccsal, szöges lécekkel verte szét a pécsi szórakozóhelyet vasárnap hajnalban.

A támadásban hat fiatal sérült meg. A 15-20 fős társaság egy embert keresett, őt akarták bántani, de nem találták a helyszínen. Ennek ellenére ütöttek mindent, amit értek, a berendezést szétverték és rátámadtak az ott szórakozó fiatalokra is. “Amit tudtak és akit értek ütöttek, vágtak, majd elmenekültek” – mondta el a Független Hírügynökségnek Zsobrák Péter a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A támadásban 6-an sérültek meg. Mindegyiküknek fejsérülése volt.

“Sebeiket kimetszettük, összevarrtuk, megkapták a tetanusz elleni védőoltást. Röntgen felvétel készítettünk, hogy nincs-e csontos eltérés és hazamehettek.” – mondta el a Független Hírügynökségnek Kiss Zoltán a Pécsi Tudományegyetem tanársegédje.

A rendőrség 6 embert kihallgatott, egyiküket őrizetbe vették, mert a gyanú szerint ő terveltek ki a támadást. Azt a férfit, akit a társaság eredetileg meg akart verni még keresik.