Szettet nyertek, meccset nem

Szettet nyertek, meccset nem
Gödöllőn szerepelt pénteken 17 órától az Albrecht-MVSC-MISI női röplabdacsapata.

19.00: Ez a tény alaposan felrázta a vendéglátót, hiszen a negyedik játszma elején állandósították 2-3 pontos előnyüket, sőt 10-5-re húztak el. Igyekezett a túloldal (15-11), egy percig sem adták fel és Szabó sánca után már 17-17 állt az eredményjelzőn. A végjátékban 22-21 után még egy ,,lapáttal” a Gödöllő tudott rátenni és így megnyerték a mérkőzést.

A két győztes mérkőzésig tartó párharcban a Gödöllő 1-0-ra vezet, a második találkozót hétfőn 17 órától a miskolci városi sportcsarnokban rendezik meg.

18.18: A harmadik szett vendégpontokkal indult, akiknél Szabó Anita volt ekkor elemében, 7-7. A találatok ezután felváltva estek (10-10), ám 13-15-nél a hazaiak trénere kért gyorsan időt. Ennek az eredménye az lett, hogy egyenlített csapata (18-18), de mivel Grózerék jól mezőnyöztek és a hálónál is határozottak voltak 21-21 után el tudtak lépni ellenfelüktől és szépítettek.

17.51: A második felvonás jól indult miskolci szempontból, azonban Grózer és Szűcs pontjai után magához ragadta a kezdeményezést a Gödöllő. Ekkor jóval meggyőzőbb játékkal rukkoltak elő, és folyamatosan növelték előnyüket (8-5, 11-5). Kerekes Attila időkéréssel próbálta meg nyugtatni csapatát, de a folytatásban állandósult az 5-6 pontos különbség. 23-16-nál gyakorlatilag eldőlt ez a szett is, bár a Grózer-Szajkó blokk kétszer is szépen takarta be a túloldalt.

17.30: A CityLine NB I Ligában az első találkozón nagy akarattal kezdtek a felek, ennek megfelelően jó és látványos játékot láthatott a közönség. A meccs elején Tímár, majd Nagy ütése nyomán a vendégek voltak lépéselőnyben (2-3, 5-6), de az első kötelező pihenő után átvette a vezetést a házigazda, 10-8. Azonban Szajkó centerpontja után ismét egyenlő volt az állás (11-11), ám a második technikai időre Kovács ász nyitása után vonulhattak a csapatok. 18-15-nél Kerekes Attila kikérte első idejét és mivel nem nagyon változott a játék képe 21-17-nél másodszor is megtette ugyanezt. A hajrában fogadásban nem volt elég biztos a borsodi együttes, amit jól használtak ki Mesterék és vezetést szereztek.

Jegyzőkönyv
Gödöllő – Albrecht-MVSC-MISI 3:1 (19, 19, -22, 22)
Gödöllő, 300 néző. V.: Pőcze, Mezőffy.

Gödöllő: PESTI, Kovács T., Gudmann, MESTER, Kurucz, VARGÁNÉ. Csere: Kötél D. (liberó), Gombai, Kötél Zs. Edző: Hollósy László.
MVSC: SZABÓ A., Nagy K., Szajkó, TÍMÁR, Grózer, Szűcs. Csere: Parti-Józsa (liberó), KOVÁCS E. Edző: Kerekes Attila.

Hollósy László: – Ameddig kevés hibával tudtunk játszani addig mi uraltuk a mérkőzést, amikor elkezdtünk butaságokat csinálni magunkra húztuk ellenfelünket.
Kerekes Attila:– Nyerhető mérkőzésen elsősorban védekezési hibáink miatt nem tudtunk sikert aratni.