Szétszakította az intézkedő rendőr egyenruháját a borsodi nő

Rendőrökre támadtak - illusztráció
Rendőrökre támadtak - illusztráció
Miskolc, Sajógalgóc – A Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt rendelt el nyomozást egy férfival és egy nővel szemben, akik 2017. április 20-án délután, jogszerűen intézkedő rendőrökre támadtak Sajógalgócon.

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság járőrei a férfival szemben kezdeményeztek intézkedést, mert előzőleg szomszédai telefonon bejelentették, hogy minden előzmény nélkül átment a lakásukba és háborgatta őket. A rendkívül zavart állapotban lévő, összefüggéstelenül beszélő férfi és nő az intézkedő rendőröket nem akarták beengedni a lakásukba, személyazonosságukat többszöri felszólításra sem igazolták, majd a férfi a lakás bejáratában álló egyik rendőr lábára zárta az ajtót. Miután a járőröknek sikerült bejutniuk a lakásba, közölték, hogy mindkettőjüket előállítják, majd a férfit karjainál fogva kikísérték a lakásból és mivel komoly ellenállást tanúsított, az udvaron próbálták megbilincselni. Ezt látva a nő az egyik rendőrre támadt, a karjánál fogva rángatta, majd a hátán a szolgálati kabátját megragadva próbálta elhúzni az ekkor már a földön fekvő férfi közeléből, végül felkapott egy vödör vizet és azzal fenyegetőzött, hogy leönti a rendőröket. Miután a nővel szemben a rendőrök könnygázsprayt alkalmaztak, sikerült úrrá lenniük a helyzeten, mindkét elkövetőt megbilincselték és előállították.

A rendőrök az intézkedés során nem sérültek meg, azonban egyikük szolgálati kabátja annyira megrongálódott, hogy használhatatlanná vált.

Az ügyészségi nyomozás a rendőri intézkedés körülményeivel kapcsolatban jelenleg rendelkezésre álló adatok elemzését követően, a tanúkihallgatásokkal folytatódik.

Amennyiben vádemelésre kerül sor velük szemben és a bíróság megállapítja a bűnösségüket, az elkövetők 1-5 évig terjedő szabadságvesztésre számíthatnak.A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .