Szétkínozta cselédjét – Börtönbe kerül a szaúdi özvegy

Szétkínozta cselédjét – Börtönbe kerül a szaúdi özvegy
Több éves börtönbüntetés kapott egy 53 éves szaúdi nő hazájában, mert a vád szerint kínozta és verte 23 éves indonéz alkalmazottját. .- közölte kedden a szaúdi média.

A bejelentés közlő szaúdi újság, az Al-Watan tudósításából az nem derül ki, hogy pontosan hány évre ítélték a vádlottat, egy özvegyasszonyt, akit pszichiátriai kezelésre is utasított a bíróság.

A 23 éves áldozaton bőrátültetést kellett elvégezni egy medinai kórházban, mivel alkalmazója egy forró vasalóval megégette. A fiatal nő arcát és ajkait ollóval is összevagdosta, és rendszeresen verte is, emiatt borda – és kéztörésekkel kezelték a lányt a szaúdi lap szerint.

Az ügy hatalmas felháborodást váltott ki Szaúd-Arábiában és a világ legnagyobb muzulmán népességű országában, Indonéziában. Emiatt szaúdi és indonéz tisztségviselők kedden tanácskoztak Medinában. A sivatagi királyságban több mint egy millió indonéz vendégmunkás dolgozik jelenleg.

A történtek miatt kialakult feszültséget fokozta, amikor a múlt héten megtalálták egy másik indonéz cselédlány holttestét Szaúd-Arábiában. A rendőrség szerint az áldozat feltehetőleg a kínzásokba halt bele.