Szétesik a Margit-híd? – RTL Klub

Betondarabok potyogtak le hétfőn a Margit-híd budai hídfőjéről – számolt be az RTL Klub Híradója. A járda alatti részen meglazult veszélyes darabokat a tűzoltók távolították el. A híd karbantartására az 1978-as felújítás óta folyamatosan kell költeni. A rekonstrukciós terv már elkészült, de leghamarabb csak jövő év végén kezdhetnek neki. Meg kell várni ugyanis, hogy elkészüljön az M0-ás híd és a most lezárt Szabadság-híd.

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. évente csaknem egymilliárdot költ a budapesti hidakra – a legtöbbet a Margit-hídra. Az építmény biztonságos, de ez nem azt jelenti, hogy nem kell szinte naponta beavatkozni valahol – mondta Ulrich András, főosztályvezető.

Kedd éjszaka is soron kívül ellenőrzik a hidat, amelynek a felújítása évek óta húzódik, az új Duna-híd építése miatt. Ha elkészül az M0-ás híd, az remélhetőleg csökkenti az Árpád híd forgalmát, ami talán csökkenti a Margit hídét. Akkorra elkészül a Szabadság-híd is, ezután következhet a Margit-híd rekonstrukciója – mondta Schulek János, a Főmterv Zrt. elnök-vezérigazgatója. Ez leghamarabb a jövő év végén várható.

A Szabadság-híd egyébként csak látszólag volt jobb állapotban a Margit-hídnál. Valójában a háború után szedett-vedett elemekből építették újjá, csoda, hogy egyáltalán eddig bírta. Felújítás miatt kedd hajnalban csaknem 15 hónapra teljesen lezárták az átkelőt.Sporthírek