Szeszre szomjazott, húsra éhezett a miskolci bolti tolvaj

Akt.:
Szeszre szomjazott, húsra éhezett a miskolci bolti tolvaj
Kazincbarcika, Miskolc, Ózd, Tiszaújváros – Összefoglaló Borsod-Abaúj-Zemplén megye 2016. február 17-én történt rendőrségi eseményeiből.

A megye rendőri szervei 2016. február 17-én három személyt vettek szabálysértési őrizetbe.

Tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt indított eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság R. Géza 48 éves helyi lakossal szemben. Az eljárás alá vont személyt 12 óra körüli időben az egyik miskolci áruházban szeszes ital és húsáru eltulajdonítása közben érték tetten az üzlet biztonsági őrei, akik a rendőrök kiérkezéséig visszatartották a tolvajt. A szabálysértőt a járőrök előállították, majd őrizetbe vették.

A tiszaújvárosi- és az ózdi rendőrök további egy-egy személlyel szemben járművezetés az eltiltás hatálya alatt, illetve tulajdon elleni szabálysértés (bolti lopás) elkövetése miatt hoztak személyi szabadságot korlátozó határozatot.

Az illetékes rendőrkapitányságok a szabálysértési őrizetbe vett személyeket gyorsított eljárásban, 72 órán belül állítják bíróság elé.

Ideiglenes megelőző távoltartást az ózdi- és a kazincbarcikai egyenruhások egy-egy férfival szemben alkalmaztak hozzátartozók közötti erőszak miatt.

A fenti eseteken túlmenően a miskolci járőrök egy elfogatóparancs hatálya alatt álló, körözött személyt fogtak el és vettek őrizetbe.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az elmúlt 24 órában négy anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset jutott a rendőrség tudomására.

– Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság –