Szeszesitalt lopott volna a gesztelyi nő

Akt.:
Illusztráció
Illusztráció
Miskolc, Gesztely, Szerencs, Ózd, Encs – Összefoglaló Borsod-Abaúj-Zemplén megye 2016. január 22-én történt rendőrségi eseményeiből.

A megye rendőri szervei 2016. január 22-én nyolc személyt vettek szabálysértési őrizetbe.

Tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt indított eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság T. Zsuzsanna 48 éves gesztelyi lakossal szemben. Az eljárás alá vont személyt 11 óra 30 perckor az egyik gesztelyi áruházban egy palack szeszes ital eltulajdonítása közben érték tetten az üzlet eladói, akik a rendőrök kiérkezéséig visszatartották a tolvajt. A szabálysértőt a járőrök előállították, majd őrizetbe vették.

A miskolci- és a szerencsi rendőrök további öt, illetve két fővel szemben szintén tulajdon elleni szabálysértés (falopás) elkövetése miatt hoztak személyi szabadságot korlátozó határozatot.

Az illetékes rendőrkapitányságok a szabálysértési őrizetbe vett személyeket gyorsított eljárásban, 72 órán belül állítják bíróság elé.

A fentieken túlmenően az ózdi- és az encsi egyenruhások két, illetve egy elfogatóparancs hatálya alatt álló, körözött férfit fogtak el és vettek bűnügyi őrizetbe.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az elmúlt 24 órában egy személyi sérüléssel végződő közúti közlekedési baleset történt, anyagi kárral járó ütközés további kilenc esetben jutott a rendőrség tudomására.