Friss hírek

2008.11.03. 08:50

Mentőben meghalt mindszenti férfi - megkezdődött az orvosnő pere

<p>Elkezdődött annak az orvosnőnek a pere a Szegedi Városi Bíróságon, aki még 2007. áprilisában elutasította egy mindszenti beteg felvételét a hódmezővásárhelyi kórházba. Az indoklás szerint a férfi nem a hódmezővásárhelyi, hanem a szentesi kórházhoz tartozott. Az orvosnőt foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségével vádolják. A beteg ugyanis a szentesi kórházba szállítás közben a mentőben meghalt. </p> <p>Az Egészségbiztosítási Felügyelet 3 millió forintra bírságolta a kórházat. A felügyelet vizsgálata azt állapította meg, hogy a hódmezővásárhelyi Erzsébet Kórházban nem kapta meg a mindszenti beteg azt az ellátást, ami járt volna neki és ez is hozzájárulhatott a halálához.</p>

Az idült betegségben szenvedő mindszenti férfi április elején fulladásos panaszokkal került a szentesi kórházba, ahol felajánlották neki a kezelést, azonban a beteg saját felelősségére elutasította azt. Még aznap délután a férfi ismét rosszul lett, háziorvosa riasztotta a mentőket, akik a legközelebbi, hódmezővásárhelyi kórházba vitték. Onnan továbbküldték azzal az indokkal, hogy a beteg nem hozzájuk tartozik, a férfi pedig a szentesi kórházba szállítás közben meghalt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!