Szerződést írtak alá a hulladékgazdálkodásról

Szerződést írtak alá a hulladékgazdálkodásról
Szerződést írtak alá a hulladékgazdálkodásról
Nyíregyháza – A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szilárdhulladék-gazdálkodási Társulás és a Szabolcs megyei települési szilárdhulladék-gazdálkodási rendszer első ütemét megvalósító konzorcium hétfőn írta alá a szerződést a Megyeházán.  video

10:33: A Vegyépszer-Ke-víz 21-Közgép konzorcium végezheti a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei települési szilárdhulladék gazdálkodási rendszer első ütem új létesítményeinek tervezési és kivitelezési munkálatait.

A konzorcium tagjai, a megyei közgyűlés elnöke, valamint a megyei területfejlesztési és környezetgazdálkodási ügynökség igazgatója a Megyeházán írták alá azt a szerződést, melynek nyomán elkezdődhet az munka.

11:22: Egy hosszú folyamat fontos állomása – így értékelte Fülöp István, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat elnöke azt a szerződésaláírást, melyre hétfő délelőtt a Megyeházán került sor, s melynek nyomán elindulhat a megyei települési szilárdhulladék-gazdálkodási rendszer 1. ütem új létesítményeinek tervezése és kivitelezése.

A dokumentumot Vegyépszer–Ke-Víz 21– Közgép konzorcium képviseletében a Vegyépszer vezérigazgatója, Timár Gyula és a Szabolcs-Szatmár Bereg megyei szilárdhulladék gazdálkodási társulás elnöke, Fülöp István látta el kézjegyével.

Az első ütem mintegy 9,3 milliáérd forintos beruházásai nyomán Nyíregyháza, Kisvárda, Mátészalka és Nagyecsed térségében indulnak el a munkálatok, többek között deponálókat, szociális létesítményeket, utakat hozva ezzel létre. A tervek szerint az 1. ütem beruházásai 2008 végére fejeződnek be.

– Száraz Ancsa –