Szerződéskötés közben raboltak ki egy edelényi ügyvédi irodát – a rendőrség egy év után lezárta a nyomozást

A rendőrség egy év után lezárta a nyomozást a tavaly októberben, egy edelényi ügyvédi irodában történt fegyveres rablás ügyében. Az irodát egy adásvételi szerződés megkötése közben támadta meg a rabló és kisebb verekedés után, több millió forintot vitt el. Fegyvere is volt, amiről kiderült, hogy gáz-riasztó pisztoly. A nyomozást a héten lezárták, a rendőrség jelentős értékre, fegyveresen elkövetett rablás miatt javasolja az ügyészségnek, hogy emeljenek vádat a három ember ellen.

Mint a Független Hírügynökség korábban hírül adta, az edelényi ügyvédi irodában éppen egy adásvételi szerződést készített az ügyvéd és egy budapesti házaspár, mikor a támadó belépett. A budapesti házaspár éppen az ügyvéd által képviselt helybeli ügyféllel kötendő adás-vételi szerződést írta volna alá, az asztalon ezért nagyobb összegű – több millió forintnyi – készpénz volt. A férfi ezt a pénzt akarta, de sem az ügyfelek, sem az ügyvéd nem akarta odaadni, ezért verekedni kezdtek. A három ember könnyebben megsérült, a támadó elmenekült annyi pénzzel, amennyit fel tudott markolni az asztalról. A fegyveres rabló egy az utcán várakozó szürke autóba ugrott és elmenekült.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtöki tájékoztatása szerint a nyomozást lezárták, az ügynek összesen három gyanúsítottja van. Ellenük jelentős értékre, fegyveresen elkövetett rablás miatt javasolják a vádemelést.Sporthírek