programajánló

2020.01.24. 15:00

„Ha a művházban van sör-bor, akkor itt is lehet vers”

Minden vasárnap irodalommal kúrálhatjuk a macskajajt, vagy vezethetjük le a hetet a Collinsban.

Bukovenszki-Nagy Eszter

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

A hét utolsó napján a kultúrára szomjazók is találnak ínyükre valót a pult mellett: verseket. A kivetítőkön Latinovits szaval a nagy költőinktől, de nem csak prózai változatban élvezhetjük, hanem megzenésített verziók is felcsendülnek majd.

– Régóta szeretem a verseket, sőt, magam is írtam. A főiskolán irodalom szakra jártam, amit végül sajnos nem fejeztem be, de mindig az életem része maradt. Szerettem volna olyat, ami nincs még Miskolcon. Kevés felolvasóest van a városban, a színházon kívül ritkán van lehetősége ilyen jellegű programokon részt vennie az irodalomszerető közönségnek – mondta el érdeklődésünkre Szoboszlai János, a Collins Rock Club tulajdonosa. – Tervezem, hogy egyetemista költők is felolvassanak majd nálunk, és élő zenés-verses fellépéseket is szeretnék. Az a célom, hogy egy jó kávé vagy tea mellett lehessen verseket hallgatni, versekről beszélgetni. Bár a közeli ismerősök kicsit furcsának vélték az ötletet, mégis hogy néz ki egy klubban a vers, de úgy gondolom, ha a művházban van sör-bor, akkor itt miért ne lehetne vers? – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában