„Szeretni és szeretve lenni!”

10 éves a Kazincbarcikai „Teljes Életért” Klub
10 éves a Kazincbarcikai „Teljes Életért” Klub - © Fotó: Zele Tímea
Kazincbarcika – Megalakulásának tizedik évfordulóját ünnepelte hétfőn a Kazincbarcikai „Teljes Életért” Klub.

A rendkívül jó hangulatú rendezvény keretében a tíz évvel ezelőtt alakult civilszervezet múltja és jelene is kirajzolódott, hiszen a vendégek között ott voltak az egykori alapítók, aktívák.

Kazincbarcikán 2005-ben jött létre az első olyan szervezet, mely a rák elleni küzdelmet és a daganatos megbetegedések elleni prevenciót tűzte ki céljául.

Életre hívóik és tagjaik egytől-egyig elkötelezettek voltak; ki a munkája kapcsán, ki azért, mert sajnos érintett volt vagy lett, ki pedig pártoló tagként segíti immár egy évtizede az öntevékeny csoportot.

Mint a rendezvényen is elhangzott: a civil szervezet munkája és összetartása példaértékű; kirándulások, előadások, rendezvények színesítik a tagok életét. A születésnapi programnak is külön hagyománya van, mely idén igazán különlegesre sikeredett.

Erő és kapaszkodó

A házigazdák a jeles napra meghívták a Rákbetegek Országos Szervezetének elnökét, kiemelkedő fővárosi pártolóikat, támogatóikat, így többek között a 2014-ben nagykövetté választott Tóthné Lacza Zsuzsannát is.

Emellett az egykori alapító tagok és a klub életében meghatározó szerepet betöltő aktívák is jelen voltak az ünnepi eseményen.

A köszöntők során visszaforgatták az idő kerekét: felidézték az elmúlt tíz év legkiemelkedőbb eseményeit, ki-ki saját érzéseit, emlékeit tolmácsolta a jelenlévőknek. Így a város vezetői mellett a kórház jelenlegi ügyvezetője, az amerikai Joint és Susan G. Koman alapítvány magyarországi programvezetője és az egykori kórházvezető, dr. Trencsényi Erzsébet is köszöntőt mondott.

Tokai Edit, a klub, majd a később létrejött egyesület elnöke büszkén, s helyenként meghatottan gondolt vissza a tíz évre: arra a gyakran embert próbáló küzdelemre, melyet a betegséggel szemben együtt vívtak meg, és azokra a boldog pillanatokra, amit a tagokkal együtt töltöttek.

Részükről Binó Imréné mondott köszönetet, kiemelve azt az áldozatvállalást, amit Tokai Edit, Csősz Béláné és Fazekas Katalin sorstársaikért tett és tesz.

Szeressük egymást gyerekek…

A köszöntőket követően a klub vezetői díszoklevelet nyújtottak át az alapítóknak, illetve azon támogatóiknak, pártolóiknak, akik a szervezet életében meghatározóak. Ezt követően egy igazi hangulatos gálaműsorra került sor. Elsőként a Dobi házaspár és Imó közös produkciója szórakoztatta a vendégeket, a jól ismert örökzöldeket a közel száz meghívott együtt énekelte. Majd megérkezett az óriás születésnapi torta és a pezsgő is, melyhez kötődve a klub „himnusza”, a „Szeressük egymást gyerekek…” című dal is felhangzott. Ennek jegyében zajlott a pohárköszöntő is; Szabó János, a Rákbetegek Országos Szervezetének elnöke egy gyönyörű idézetet mondott. Ennek lényege, hogy az ember boldogságának kulcsa: szeretni és szeretve lenni.

A hivatalos ceremóniát követően kötetlenebbé vált a jubileumi rendezvény: a vendéglátással egybekötött programon Kottner László és Tamás játszotta a talpalávalót. A jó hangulatú eseményt – a támogatók rendkívül nagyszámú felajánlásának köszönhetően – tombolasorsolás zárta.

– Göndör Judit, önkormányzati szóvivő, kommunikációs tanácsadó, Kazincbarcika –