Helyi közélet

2012.03.30. 19:25

Arcok a megyéből: Nagy Benő diákpolgármester - Lendületbe hozná a diákokat

Miskolc - Az új diákpolgármester szeretné, ha a diákok lelkesebben vennének részt közösség munkákban.

Miskolc - Az új diákpolgármester szeretné, ha a diákok lelkesebben vennének részt közösség munkákban.

Új diákpolgármestere van Miskolcnak márciustól: Nagy Benő, a Bláthy Ottó Villamosipari Szakközépiskola 11.-es tanulója. Három éve tagja iskolája diákönkormányzatának, két éve pedig a Városi Diákönkormányzatban tevékenykedik, mely a Városi Pedagógiai Intézet keretein belül működik. Benő azt mondja, szereti ezt a munkát.

Legfőképp azért, mert örömmel tölti el, ha a közösség érdekében dolgozhat. Néhány hetes polgármestersége alatt azt tapasztalta, hogy a diákság egyik nagy problémája a lustaság és a közömbösség. Nehezen lehet őket megmozgatni, programokba bevonni, képzésekre, közösségi munkára aktivizálni. Ezen mindenképpen változtatni akar polgármestersége alatt. Egy másik égető probléma is foglalkoztatja a diákönkormányzat tagjait. Mégpedig az, hogy a diákok, már a 11-12 évesek is dohányoznak és alkoholizálnak az éjszakai szórakozóhelyeken. Ezért a diákjogi bizottság szülőiértekezlet-sorozatot indított annak érdekében, hogy a szülők képet kapjanak arról, mi folyik éjszaka a városban, és jobban figyeljenek oda gyermekeikre.

Hét-nyolc edzés

Benő nem csak polgármester, de sportember is. Ötéves korától vesz részt bicikliversenyeken. Specialitása a tájkerékpár, ami olyan, mint a tájfutás, csak biciklivel kell teljesíteni a távokat. Heti 7-8 edzés kell ahhoz, hogy kiváló eredményeket érjen el. Tavaly négy országos versenyen is legjobbak között volt, megnyerte a kupafutamot is. A világbajnokságon a középmezőnyben végzett, de már készül az idei VB-re, amit Magyarországon rendeznek. Benő itt megjegyezte, hogy tulajdonképpen édesapjának köszönheti sportsikereit, hiszen végig ő biztatta, segítette és anyagilag is támogatta. A kerékpáros sport ugyanis nem tartozik a legolcsóbb tevékenységek közé.

Az ifjú polgármestert érdekli még a matematika, a fizika, a kémia és az informatika, így érettségi után a Miskolci Egyetemen szeretne tovább tanulni vegyipari gépész szakon. Aztán az is lehet, hogy évek múlva igazi polgármesterként találkozunk vele valamelyik települési önkormányzat élén. Bár erről határozott elképzelései még nincsenek, de nem zárja ki ezt a lehetőséget sem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában