„Szerencsére nem történt tragédia”

Akt.:
Pakolás közben
Pakolás közben
Miskolc – Lakást kaptak azok a családok, akik fűtetlen otthonukban éltek már több mint egy hónapja.

Jó hírrel jelentkezett szerda este Mádi Lászlóné, hosszú, hosszú várakozás után nyert a MIK által meghirdetett lakáspályázaton. Úgy tudja, nem csak az ő családja költözhet, a Miskolc, József Attila utca 45. szám alatt élők közül szinte mindenki. Információink szerint egy család nem jutott lakáshoz, mert a pályázata hibás volt, egyelőre nem tudni, velük mi lesz.

Mádi Lászlóné és lakótársai már több mint egy hónapja élnek a hideg lakásukban. A bérházat jelenleg felszámolóbiztos kezeli, aki nem kapcsoltatta vissza a fűtést, úgy tudni, már nem is fogja. A lakók kálváriájáról lapunk többször beszámolt, a családok már csak a február eleji lakáspályázatban bíztak. Szerencsére nem hiába.

Már dobozol

„A Mednyánszky utcán kaptunk lakást, még nem láttam, mert dolgoztam, amikor elmehettem volna megnézni az ingatlant. De úgy tudom, felújított, így sokat nem kell ráköltenünk” – mondta Mádi Lászlóné.

Egyelőre azonban még a régi helyen laknak, illetve ő a gyerekénél alszik, mert a tízfokos lakásban nem szívesen maradna. „Örülünk a sikeres pályázatnak, de egyik szemünk sír, a másik nevet. Kemény telünk volt, szerencsére nem történt tragédia, és megúsztuk komolyabb betegség nélkül” – tette hozzá.

Most azt érzi, a nehezén már túl vannak, reméli, február végén költözhetnek, addigra a MIK-kel sikerül elintézni a szükséges iratokat, szerződéseket.

Addig is pakol, már a legtöbb dolog dobozokban, költözésre készen.

– ÉM-NSZR –


Fűtést szeretnének, de csak az idő enyhül…

Miskolc – A polgármesteri lakáskeretből még ideiglenesen sem kaphatnak a József Attila utca 45. alatt lakók.

Emberség

Senkit nem hagyunk az út szélén, így hangzik a jól ismert kormányzati szlogen. Jól hangzik. A kérdés persze nem az, hogy betartják-e, hanem az, mennyire betartható. Hiszen – sajnos – minden hatalom hagyott és hagy az út szélén embereket. Mert vannak élethelyzetek, amelyekbe nem tud és nem is szabad, hogy az állam beavatkozzon. Az emberség persze más kérdés. Szántó Rita jegyzete.

A fűtési csoda nem tartott sokáig Miskolcon

Miskolc – Csodaként értékelték a lakók, hogy január 3-án beindult a fűtés, de korai volt az örömük.

Fiatalok Háza: A karácsony katasztrófa volt, most újra fűtenek

Miskolc – Vasárnap este csoda történt, újra van fűtés és meleg víz – újságolta boldogan Mádi Lászlóné, aki Miskolcon, a József Attila utca 45. szám alatt lakik férjével.

Meleget és lakást kérnek a fa alá

Miskolc – Önhibájukon kívül kerültek bajba, most pedig hidegben, fűtés nélkül tölthetik a szent­estét.