Szerencsen a várba várt családokat a GYERE

Szerencsen a várba várt családokat a GYERE
© Fotó: szerencs.hu
Szerencs – Az egészséges táplálkozás és aktív életmód kialakítását célzó GYERE Program szervezői jó hangulatú, közös szórakozásra hívták a szerencsi családokat a tanév lezárásaként vasárnap a várba.

Az eseményt 10 órakor Kubányi Jolán, az Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének (MDOSZ) elnöke és Koncz Ferenc, Szerencs polgármestere nyitotta meg, ezt követően Béres Alexandrával mozoghattak együtt kicsik és-nagyok. Ezt követően – többek között – helyi óvodások, iskolások léptek fel.

A GYERE – Gyermekek Egészsége Program a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének (MDOSZ) szakmai vezetésével zajló program, amelynek első és legfontosabb célja, hogy a helyi közösségeket és a közösség tagjait hozzásegítse az aktív és egészséges életmód kialakításához és annak hosszú távú fenntartásához, ezzel csökkentve a gyermekkori elhízást. Szerencs városában a GYERE Program 2015 novemberében indult útjára, az országban másodikként.

A városban hat intézményt, összesen 2259 gyereket vontak be a programba, azaz a város teljes 0–18 év közötti lakosságát.

– ÉM-SzK –
hirdetés


hirdet�s