Remek tapasztalatokat szerzett Szerencsen

Szerencs – Csokoládégyártásról is tájékozódott Szerencsen a miniszter.

Csokoládégyári látogatás volt a célja annak a programnak, amelyet Koncz Ferenc, országgyűlési képviselő kezdeményezett Palkovics László, innovációs és technológiai miniszternél. A találkozón – a város vezetőin kívül – részt vettek azoknak a cégeknek a képviselői, akik együttműködési megállapodást írtak alá a Szerencsi Szakképzési Centrum intézményiben jövő évtől indítandó édesipari termékgyártó, elektronikai műszerész és gyártósori gépbeállító képzések kapcsán. Szerencsen olyan oktatási központ létesül, ami felsőoktatási intézményekkel is együttműködne a legmagasabb végzettség elérése érdekében.

Itt is fontos szerepet kaphat az innováció, azaz a kutatás-fejlesztés.” Koncz Ferenc

Az önkormányzat szervezésével három ilyen irányú vállalkozás, a Bonbon Kft., a Nestlé Hungária Kft. és a Halász Produkt Cukrászati- és Kereskedelmi Kft. aktívan vesz majd részt a képzés gyakorlati szakaszában.

Az édesipar erősítése

Koncz Ferenc arról adott tájékoztatást, hogy Szerencs hagyományos csokoládégyártása mellett, az édesipar erősítése is szóba került a miniszteri látogatás során, itt is fontos szerepet kaphat az innováció, azaz a kutatás-fejlesztés. A polgármesteri hivatalban tartott tanácskozás után a Bonbon Kft. és a Nestlé üzemeiben tett látogatást Palkovics László, és közölte, remek tapasztalatokat szerzett arról, miként tudnak jól megférni egymás mellett, egyáltalán együttműködni a hasonló termékeket előállító kisebb vállalkozások, és egy multinak nevezhető cég. Támogatásra alkalmasnak tartotta az együttműködést annak fényében, hogy – a tervek szerint – az elkövetkezendő öt évben mintegy háromszáz fiatal szerezhetne középfokú végzettséget a megvalósulás során, a szerencsi édesipari cégek pedig ennek a létszámnak a nyolcvan százalékát tudnák alkalmazni a nyugdíjba vonuló, vagy egyéb okból távozó munkásaik pótlására.

ÉM-SFLSzerencs.
BOON.HU


hirdetés