Kellemes környezetet biztosít az időseknek Taktaharkány

Akt.:
Az avatáson (balról): Fülöp Attila, Kristófné Tóth Emese (intézményvezető) és Szemán Ákos
Az avatáson (balról): Fülöp Attila, Kristófné Tóth Emese (intézményvezető) és Szemán Ákos - © Fotó: SFL
Taktaharkány – Idősek otthonát avattak a közelmúltban Taktaharkányban.

A nap huszon­négy órájában részesülnek gondozásban-ápolásban mindazon személyek, akik majd igénybe veszik Taktaharkány vadonatúj létesítményét, a nagyközség önkormányzata által fenntartott, Taktaharkányi Szociális Szolgáltató Központ által működtetett Idősek Otthonának szolgáltatásait.

Kiváló az összefogás

A tizennyolc férőhelyes intézményben hat berendezett, fürdőhelyiségekkel ellátott szoba, társalgó, pihenőpark található, egyszóval kellemes környezetet biztosít az ide jelentkezőknek. Az épület avatását Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára jelenlétében tartották meg. Fülöp Attila az idősekkel való törődésre fektette a hangsúlyt beszédében – megjegyezve, hogy azt tapasztalja, Taktaharkányban kiváló az összefogás, az Idősek Otthonának megvalósítása ékes példája annak, hogy a településvezetés gondot fordít mindazokra, akiknek jelenünk köszönhető.

Szemán Ákos polgármester arra emlékeztetett, hogy négy évvel ezelőtti választási kampányának egyik pontjaként tűzte ki célul az intézmény felépítését, aminek most került pont a végére. A mintegy száztíz milliós beruházás költségeiből százat vállalt magára Magyarország Kormánya, a maradékot önerő képezte. Az otthon szolgáltatásait október elsejétől lehet igénybe venni.

Az avatóünnepséget a helyi Apáczai Csere János Általános Iskola diákjainak műsora is színesítette, végül a történelmi egyházak képviselői áldották és szentelték meg az épületet.

ÉM-SFLSzerencs.
BOON.HU


hirdetés