Immár teljesen megújult a Káposztás-hídjuk Taktaharkányban

Drótár Judit és Szemán Ákos az átadón
Drótár Judit és Szemán Ákos az átadón - © Fotó: SFL
Taktaharkány – Taktaharkány Harangod-patakon átívelő, helyi szinten „Káposztás-hídként” ismert közúti műtárgyát július első hetében zárták le, felújítás céljából.

Akkor azt mondták, hogy a munkálatok mintegy másfél hónapot vesznek igénybe és a tervezők jól határolták be az időszakot. A hidat augusztus 22-én átadták a forgalomnak.

Ismertették a folyamatot

Az avatáson Szemán Ákos taktaharkányi polgármester ismertette azon munkafolyamatokat, amelyeket a kivitelező elvégzett. Megjegyezte, hogy az anyagi háttér teljes mértékben állami finanszírozásból ered, a Magyar Kormány hatszázhetven millió forintot költött a híd, továbbá a Taktaharkányt Tiszalúccal összekötő 3611. számú út felújítására, ami érinti a két település belterületét is.

A műszaki paraméterek ismertetését követően Szemán Ákos és Drótár Judit a Magyar Közút Nonprofit Zrt. B.-A.-Z. Megyei Igazgatóságának mérnökségi vezetője vágta át az avatószalagot, majd „első közlekedőként” átgurítottak egy söröshordót a megújult Káposztás-hídon.

ÉM-SFL


Felújítják a taktaharkányi hidat
Taktaharkány - A helyben „Káposztás-hídként” ismert, patakot átívelő szerkezet egy ideje javításra szorult. Bár kedden csak a munkálatok nyomait láttuk, hetek óta dolgoznak a felújításon. ÉM [related-post post_id="3911181"]

Másfél hónapig zárva lesz a híd
Taktaharkány - A terhelhetősége ugyan korlátozva van, ám nem egy esetben halad át rajta maximálisan terhelt kamion. A helyi szinten „Káposztás-hídként” ismert, kőből készült, patakot átívelő szerkezet javításra szorul, ezért július 5-én, csütörtökön délelőtt a felújítás idejére lezárja azt a Magy...Szerencs.
BOON.HU


hirdetés