Gálaműsor a tehetséges fiatalokért Szerencsen

Tehetséges diákok a tankerület jótékonysági gáláján
Tehetséges diákok a tankerület jótékonysági gáláján - © Fotó: SFL
Szerencs – Harmadik éve tart jótékonysági gálaműsort a Szerencsi Tankerületi Központ.

A rendezvény kiemelt célja a hátrányos helyzetű tehetséges és kimagaslóan tehetséges tanulók támogatása.

A „Szeretet és adományozás Advent jegyében” jelmondatú eseményen Koncz Ferenc országgyűlési képviselő mint fővédnök, Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnöke és Szabó Árpád, a tankerületi központ igazgatója köszöntötte a vendégeket – hangsúlyozva beszédükben, hogy nagy feladat hárul mindazokra, akik igyekeznek felkutatni bármely terület ifjú tehetségeit, majd egyengetik életüket, pályafutásukat. Hála mindazon személyeknek, akik önkéntesen is sokat tesznek a fiatalokért, mint például az eseményen személyesen is részt vevő Görbicz Anita világklasszis kézilabdázó, Bényi Ildikó televíziós műsorvezető, Vincze Ottó válogatott labdarúgó.
Az est vendégei ízelítőt kaptak a tehetséges fiatalok műsorából, konkrétan a tokaji, taktaharkányi, encsi, baktakéki, halmaji, szemerei, szalaszendi, ináncsi, forrói, rátkai, tarcali, azaz a négy járás diákjaiból tavalyelőtt alakult Szerencsi Tankerületi Központ Művészeti Csoportjának repertoárjából.

A legtehetségesebbek – Sallai Diána (Szalaszend), Glonczi Péter (Forró), Buzsik Bianka (Baktakék), Soltész Péter (Tokaj), Kocsis Bernát Bendegúz (Tállya) – külön dotációkat vehettek át a szónokoktól. Koncz Ferenc saját támogatását az Aszalón tanuló Kis Virág vehette át a honatyától.

ÉM-SFLSzerencs.
BOON.HU


hirdetés