Gála a tehetséges fiatalokért Szerencsen

Tehetséges diákok a gálán
Tehetséges diákok a gálán - © Fotó: ÉM
Szerencs – Görbicz Anita világklasszis kézilabdázó is jelen volt.

Harmadik éve tartja meg azt a jótékonysági gálaműsort a Szerencsi Tankerületi Központ, amelynek kiemelt célja a hátrányos helyzetű tehetséges, és kimagaslóan tehetséges tanulók támogatása.

Nagy feladat

A „Szeretet és adományozás Advent jegyében” jelmondatú eseményen Koncz Ferenc országgyűlési képviselő mint fővédnök, Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnöke és Szabó Árpád a tankerületi központ igazgatója köszöntötte a vendégeket, hangsúlyozva beszédükben, hogy nagy feladat hárul mindazokra, akik igyekeznek felkutatni bármely terület ifjú tehetségeit, majd egyengetik életüket, pályafutásukat.

Hála mindazon személyeknek, akik önkéntesen is sokat tesznek a fiatalokért, mint például az eseményen személyesen is részt vett Görbicz Anita világklasszis kézilabdázó, Bényi Ildikó televíziós műsorvezető, Vincze Ottó válogatott labdarúgó. Az est vendégei ízelítőt kaptak a tehetséges fiatalok műsorából, konkrétan a tokaji, taktaharkányi, encsi, baktakéki, halmaji, szemerei, szalaszendi, ináncsi, forrói, rátkai, tarcali, azaz a négy járás diákjaiból tavalyelőtt alakult Szerencsi Tankerületi Központ Művészeti Csoportjának repertoárjából.

A legtehetségesebbek – Sallai Diána (Szalaszend), Glonczi Péter (Forró), Buzsik Bianka (Baktakék), Soltész Péter (Tokaj), Kocsis Bernát Bendegúz (Tállya) – külön dotációkat vehettek át a szónokoktól. Koncz Ferenc saját támogatását az Aszalón tanuló Kis Virág vehette át a honatyától.

ÉMSzerencs.
BOON.HU


hirdetés