Elítélték az orvosra támadó borsodi férfit

Elítélték az orvosra támadó borsodi férfit - illusztráció
Elítélték az orvosra támadó borsodi férfit - illusztráció
Szerencs, Taktaszada – Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettében mondta ki bűnösnek a Szerencsi Járásbíróság azt a férfit, aki még tavaly májusban a taktaszadai háziorvos rendelőjében indokolatlanul feltartotta a rendelést, akadályozva a háziorvost munkájában.

Amikor távozásra szólították fel, akkor sem akart kimenni, majd az orvos óvatosan terelgetni kezdte az ajtó felé. Ekkor a vádlott dühében megtorpant, és kezét ökölbe szorítva az orvos feje irányába ütött, akinek azonban sikerült elhárítania az ütést. A hangoskodót negyed órán keresztül nem lehetett a rendelőből eltávolítani, ezért kihívták a rendőrséget.

A háziorvos közfeladatot ellátó személynek minősül, így a hivatalos személyekkel azonos büntetőjogi védelemben részesül, ezért a bíróság a vádlottat első fokon 2 év börtönbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását 3 évi próbaidőre felfüggesztette. Enyhítő körülmény volt a vádlott büntetlen előélete, súlyosító az ilyen jellegű bűncselekmények országos, és különösen helyi szintű nagymértékű elszaporodottsága.

ÉM-SZB​Szerencs.
BOON.HU


hirdetés