Betlehemből érkezett a láng Szerencsre

Betlehemből érkezett a láng Szerencsre
© Fotó: ÉM
Szerencs – A Rákóczi-vár belső udvarán adventi süteményekkel, kakaóval, kaláccsal, sült gesztenyével, babgulyással, sütőtökkel és még számos finomsággal várták a Szerencsi Művelődési Központ és Könyvtár munkatársai a város lakosságát az adventi koszorú negyedik gyertyájának meggyújtására.

A rendhagyó, szombati eseményen – amelyet megtisztelt jelenlétével Koncz Ferenc országgyűlési képviselő – Nyiri Tibor polgármester mondott beszédet, kiemelve gondolatai között a családok szerepének fontosságát. Megjegyezte, hogy az adventi előkészület aktív formája lelkünk, kapcsolataink rendezése, kiváló alkalom a félreértések, megbántások tisztázására. A Megváltó elküldésével Isten értelmet adott az ember életének, nekünk, mindnyájunknak az a küldetésünk, hogy a reményt tápláljuk a körülöttünk élő társainkban.

Az adventi koszorú negyedik gyertyáját óvodások társaságában, cserkészek által Szerencsre szállított betlehemi lánggal gyújtotta meg a polgármester. Az eseménynek ünnepkörhöz kapcsolódó színpadi műsorok adták meg a meghittség hangulatát.

ÉMSzerencs.
BOON.HU


hirdetés