Szerencs után Tokajban tartják a megyenapot

Török Dezső és Posta György tájékoztatta a sajtót
Török Dezső és Posta György tájékoztatta a sajtót - © Fotó: baz.hu
Miskolc, Tokaj – Immár második alkalommal rendezik meg Borsod-Abaúj-Zemplén megyenapját.

A Rákóczi-szabadságharc kezdetének időpontjához igazodva idén már második alkalommal rendezik meg Borsod-Abaúj-Zemplén megyenapját. Török Dezső, a megyei közgyűlés elnöke sajtótájékoztatóján elmondta, idén június 18-án lesz a megyenap, amelynek Tokaj városa ad otthont. A rendezvény fővédnöke Kövér László, az Országgyűlés elnöke.

megyenap

Központja a főtéren lesz

„Az elmúlt évben első alkalommal Szerencs városában, a Rákóczi-várban tartottuk meg ezt a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat életében jelentős eseményt – mondta az elnök. – Június 18-án, szombaton 10 órától Tokaj város főterére szeretettel várunk minden érdeklődőt. A belépés ingyenes lesz a programokra.” A megyei önkormányzat és a város vezetése egész napos programsorozattal készül gyermek és felnőtt vendégei részére egyaránt. A rendezvényre ellátogatók megismerhetik többek között a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Értéktárba felvett értékeket, továbbá hagyományőrző csoportok előadásait is megtekinthetik, valamint a könnyebb műfajok kedvelőinek szórakoztatásáról is igyekszünk gondoskodni.

Posta György, Tokaj polgármestere kiemelte, hogy a megyei kiállítók és termelők termékeivel is megismerkedhetnek az érdeklődők a megyenapon, amelynek örömmel lesz a házigazdája Tokaj városa, amely vetélkedik az Európa Kulturális Fővárosa címért.

ÉM-SZB