Szerencs hírei

2019.01.28. 08:10

Megédesedik az oktatás Szerencsen

Szerencs - Háromszáz fiatal vehet majd részt 10 év alatt a képzésben.

Szerencs - Háromszáz fiatal vehet majd részt 10 év alatt a képzésben.

Az elkövetkezendő 5-10 évben mintegy 300 fiatal szerezhet középfokú végzettséget Szerencsen édesipari termékgyártó, elektronikai műszerész és gyártósori gépbeállító területen úgy, hogy az iskolát végzettek három édesipari cégnél találhatnak biztos állást tanulmányaik befejezése után.

Az előzmények

Korábban Takács István, a Szerencsi Bonbon Kft. ügyvezetője arról nyilatkozott lapunknak, az egyik nagy álma, hogy Szerencsen újrainduljon az édesipari képzés, hiszen ez szerves része lehet a város édesipari múltjának és jelenének, ráadásul ezzel helyben lehetne tartani a helyi és környékbeli fiatalokat.Ez a vágy egyre inkább beteljesedni látszik, Első lépésben tavaly ősszel Szerencs Város Polgármesteri Hivatalában együttműködési megállapodást írt alá Héléne Kovalevsky, a Nestlé Hungária Kft. Szerencs-Diósgyőr igazgatója, Takács István, a Szerencsi Bonbon Kft. ügyvezetője, Halász Tamás, a Halász Produkt Cukrászati és Kereskedelmi Kft. képviselője, valamint Nyiri Tibor, Szerencs polgármestere a képzés megvalósulásának érdekében. Kovács Enikő a Szerencsi Szakképzési Centrum főigazgatója örömmel fogadta a kezdeményezést, az elhatározás Koncz Ferenc országgyűlési képviselő közbenjárására Palkovics László miniszter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium vezetője elé került, aki Szerencsen, személyesen tájékozódott az új lehetőségről, majd támogatásáról biztosította az érdekelteket. Hasonló véleményének adott hangot Nagy István agrárminiszter is, aki ugyancsak személyesen tett látogatást a városban.

Az eredmény

A képzésben érintett Szerencsi Szakképzési Centrum, illetve a cégek képviselői a napokban találkoztak Koncz Ferenc irodájában. Az eseményen az országgyűlési képviselő közölte, a képzés elindulásának minden feltétele megvalósult, mind az elméleti, mind pedig a gyakorlati oktatás területén, ezen felül pedig adott a kollégiumi elhelyezés is. A megbeszélésen résztvevők elkészítettek egy ütemtervet a tanulók kiértesítésére, továbbá az életpálya modell bemutatására. A tervek szerint a következő, a 2019-2020-as tanévben tehát el is indulhat az oktatás.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!