Szerencs hírei

2018.12.12. 13:05

Szerencsés szerencsi csoki

Szerencs - Ezentúl a Bonbon Kft. jogosult a Szerencsi Csokoládé név használatára.

Szerencs - Ezentúl a Bonbon Kft. jogosult a Szerencsi Csokoládé név használatára.

Példátlan lépésre szánta el magát Szerencsen a Nestlé Hungária Kft., lemondott a „Szerencsi” védjegy használatáról és annak jogát átruházta az ugyancsak a városban működő Bonbon Kft. javára. A kézműves, édesipari termékeket gyártó vállalkozás ezzel a „Szerencsi Csokoládé” gyártásának kizárólagos örökösévé vált.

Tovább fejlődjön

A Nestlé 1991-ben vásárolta meg a nagy múltú Szerencsi Csokoládégyárat, és elkötelezett volt abban, hogy a helyi csokoládégyártás közel egy évszázados hagyománya töretlenül tovább fejlődjön. Ezt segítette most tovább a multicég azzal, hogy a tulajdonában lévő „Szerencs” ábrás védjegy édességtermékeken történő használatát átengedte a Szerencsi Bonbon Kft.-nek.

A Rákóczi-vár lovagtermében ünnepélyes keretek között írta alá a megállapodást Noszek Péter, a Nestlé Hungária Kft. és Takács István, a Bonbon Kft. ügyvezető igazgatója. A keddi eseményen Koncz Ferenc, a térség országgyűlési képviselője és Nyiri Tibor polgármester méltatta Takács István munkásságát, hangsúlyozva, hogy példa nélküli a tett, amit az ügyvezető az eltelt évtizedekben elkövetett a szerencsi életben tartásáért. Noszek Péter annak a bizalmának adott hangot, hogy a Bonbon Kft. további sikereket érhet el a tradicionális termékek gyártásával és forgalmazásával.

Történelmi pillanat

A programon részt vett Nagy István agrárminiszter is.

– Ritka az a pillanat, amikor az embernek ennyire önzetlen és tiszta örömben lehet része. Azt látom, jó emberek, jó helyszínen, jó cél érdekében képesek összefogni. Az élelmiszeripar hazánk harmadik legnagyobb ipari ágazata, amely komoly stratégiai jelentőséggel bír. Erősítése alapvető fontosságú, ahol kiemelt szerepet kapnak az olyan lépések, mint ez a mai – fogalmazott.

Takács István megőrizte azokat a kék és piros színű tintákat, valamint tollakat, amelyekkel aláírták a Szerencsi Csokoládégyár eladásának dokumentumait 1991-ben, most ezekkel írták alá a dokumentumokat.

ÉM-SFL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!