Szerencs hírei

2018.04.30. 11:03

Díjak a városért élőknek Szerencsen

Szerencs - Kitüntetéseket adtak át Szerencsen a Város Napján.

Szerencs - Kitüntetéseket adtak át Szerencsen a Város Napján.

Szerencs önkormányzata minden év április 20-án tartja meg azt az ünnepi testületi ülést, amelyen elismerésben részesítik azon személyeket, akik huzamos időn keresztül járulnak hozzá a település gazdasági, társadalmi és szellemi életének fejlődéséhez, közösségének építéséhez.

Megbecsülés

A kitüntetések átadását megelőzően Koncz Ferenc polgármester köszöntötte az ünnepségen megjelenteket – hangsúlyozva beszédében, hogy a városvezetés hosszú évek óta megbecsüli azon polgárait, akik kivívták a település megbecsülését.

– Úgy vélem, az a pillanat, amely arra a döntésre készteti a város önkormányzatát, hogy elismerésben részesítse az adott személyt, elsősorban lelki okokból, közösségépítés szempontjából fontos, e személyek erősségei a városnak. Munkájukért a legnagyobb köszönet jár – fogalmazott a polgármester.

Az ünnepi eseményen – amelyen részt vett Hörcsik Richárd országgyűlési képviselő – „Szerencs Város Díszpolgára” kitüntetést vehetett át dr. Takács István a város társadalmi, gazdasági, kulturális fejlődése, hagyományai megőrzése érdekében végzett több évtizedes kiemelkedő munkájáért.

Az önkormányzat határozata alapján „Szerencs Város Díszpolgára” posztumusz kitüntető címet adományoztak Visi Ferenc részére, a város társadalmi, kulturális fejlődése, hagyományai megőrzése érdekében végzett több évtizedes kiemelkedő munkájáért. Az elismerést Visi Ferenc özvegye vette át Koncz Ferenc polgármestertől.

„Pro Urbe Szerencs” kitüntetésben részesült dr. Börzsönyi Józsefné Szerencs város közéletében végzett kiemelkedő teljesítményéért, továbbá Karasz Gyuláné Szerencs város közéletében, valamint az egészségügy területén végzett kiemelkedő szakmai tevékenységéért.

A köz szolgálatáért

„Szerencs Város Közszolgálatáért” kitüntetésben részesült Csider Andorné Szerencs város közéletében, az oktató-nevelő munka területén elért kimagasló szakmai tevékenységéért, dr. Móré János László Szerencs város közéletében, az egészségügy területén végzett kiemelkedő szakmai tevékenységéért, Pajuf Izabella Szerencs város közéletében, oktató-nevelő munka területén végzett kiemelkedő szakmai tevékenységéért, és Sándorné Alvári Mária Szerencs város közéletében, a közszolgáltatás területén végzett kiemelkedő szakmai tevékenységéért.

A B.-A.-Z. Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (BOKIK) Küldöttgyűlése „Hermann Lajos Kamarai Díj Szerencs” díjat alapított 2007-ben kamarai tagsággal rendelkező szerencsi székhelyű vállalkozásoknak, a díj évente egy alkalommal, Szerencs Város Napján adományozható. Ebben az esztendőben a Szer-Szoft Kft. érdemelte ki az elismerést, amelyet Bihall Tamás, a BOKIK elnöke és Koncz Ferenc polgármester adott át Kunder Péter cégvezetőnek.

Elköszönt a polgármester

Az ünnepi testületi ülést Koncz Ferenc polgármester, immár megválasztott országgyűlési képviselő zárta. Hangsúlyozta, hogy amióta önkormányzati rendszer van hazánkban, az első perctől tagja volt Szerencs város vezetésének képviselőként és polgármesterként. Tapasztalata az, hogy az önkormányzat minden időben a várost, az ott élőket szolgálta, bármilyen politikai párt irányította az országot. Szívesen emlékszik vissza az elmúlt évtizedekre, ám most lezárul ez a fejezet, országgyűlési képviselővé választása nem teszi lehetővé, hogy az önkormányzat tagja, vezetője legyen. Az időközi polgármester-választásig Nyiri Tibor alpolgármestert bízta meg a város ügyeinek intézésével.

– Nem fenyegetésként mondom, de nem költözöm el Szerencsről, a város szívügyem volt és az is marad… – zárta gondolatait Koncz Ferenc.

- SFL -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!