Szerencs hírei

2016.02.28. 12:33

Fényes Bandi szikék és ollók között

Tiszalúc - Szakolczai András idén fél évszázada él boldog házasságban. Arcok a megyéből: Szakolczai András nyugdíjas orvosi műszerész.

Tiszalúc - Szakolczai András idén fél évszázada él boldog házasságban. Arcok a megyéből: Szakolczai András nyugdíjas orvosi műszerész.

Szakolczai András a múlt hét szerdán volt 70 éves, míg az idén augusztus 20-án lesz fél évszázada annak, hogy boldog házasságban él.

Az Északkal kelek, korán a postaládában van, nagyon szeretjük.

„Fényes Bandi”

Azzal egészíti ki mindezt, hogy 40 éve az Észak-Magyarország előfizetője.

– Az Északkal kelek, korán a postaládában van, nagyon szeretjük. Az első oldal után a sportra lapozok, hiszen egykor magam is futballoztam. Utána jön az utolsó oldal a viccel és a színes hírekkel.

A településen Fényes Bandiként ismerik, hiszen krómozással is foglalkozik.

– Az egészségem változó. Tavaly októberben volt egy stroke-om, a bal lábam azóta nem a régi, de igyekszem ugyanúgy élni, mint előtte – magyarázta. – Előzménye magas vérnyomás és a cukorbetegségem volt, de mindkettőt kezeltem. Odafigyeltem, mégis így jártam. Nem merek kerékpározni, labilis vagyok kicsit.

András bácsi tősgyökeres tiszalúci: ott született, mint a szülei is. Egyébként az édesapja a DIGÉP-ben dolgozott.

Orvosi műszerész

– Kórházban dolgoztam mint orvosi műszerész. Javítottam, éleztem, krómoztam a mechanikai műszereket 36 éven át. Szikéket, ollókat, kézi műszereket, szájterpeszeket és nőgyógyászati eszközöket is rendbe tettem. 2004-ben mentem nyugdíjba. Diósgyőrben, a 116-osban tanultam ki a szakmát. Higanyos vérnyomásmérőket is javítottam.

– Két gyermekem van, akikre nagyon büszke vagyok – mondta munkatársunknak. – Zsolt 49 éves, Szilvia 43 esztendős. Ők és az öt unokám – Ádám, Lilla, Máté, Levi, Marci – is velünk ünnepelte a születésnapot.

- ÉM-JLI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!